‘Bitcoin is in 2030 half miljoen dollar waard’

De cryptomunt bitcoin heeft zich de voorbije jaren al de bestpresterende valuta van de wereld getoond, maar beschikt nog over een gigantisch groeipotentieel.

Dat zeggen de ondernemers Peter Smith en Jeremy Liew, respectievelijk chief executive van het bedrijf Blockchain en investeerder in Snapchat. De bitcoin heeft over een periode van bijna zeven jaar een waarde van nul tot 1.190 dollar uitgebouwd, maar volgens Smith en Liew kan de cryptomunt tegen het einde van het volgende decennium mogelijk een equivalent van 500.000 dollar vertegenwoordigen. Er zijn volgens hen verschillende factoren die de verdere waardestijging van de bitcoin zullen garanderen. Onder meer wijzen de onderzoekers naar de kapitalen die door expats naar hun families in het thuisland worden opgestuurd. “Daarbij wordt de bitcoin steeds vaker gebruikt als een alternatief om deze geldtransfers te regelen,” benadrukken Smith en Liew. “Bovendien zullen de transfers met de cryptomunt nog toenemen naarmate de bekendheid van de bitcoin verder toeneemt.” Maar ook de toenemende politieke onzekerheid in de wereld zal volgens hen leiden tot een grotere interesse in de virtuele valuta, die steeds vaker als een rendabel en veilig alternatief voor beleggingen zal worden bestempeld.

Smartphone

Bovendien zal de bitcoin volgens Smith en Liew kunnen profiteren van het toenemend belang van de smartphones. Op dit ogenblik kent de smartphone immers slechts een wereldwijde penetratie van 63 procent. “Tegen het einde van dit decennium zullen volgens voorspellingen wereldwijd één miljard smartphones operationeel zijn,” benadrukt het duo. “Die mobiele telefoon zal door vele consumenten als een persoonlijke bank worden gebruikt. Dat zal een bijkomende stimulans betekenen voor het gebruik van de bitcoin, die ongeveer 50 procent van de mobiele transacties zou kunnen vertegenwoordigen.” De populariteit van het systeem zou wel kunnen worden afgeremd indien het publiek zich laat afschrikken door een aantal negatieve berichten over misbruik en problemen met de cryptomunt. (mah)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20