Biotalys verwacht dit jaar minder cash te verbranden

Biotalys voor heel 2022 een minder grote uitstroom aan kapitaal. Dit bleek vrijdag uit de cijfers van het bedrijf actief in landbouwtechnologie.

Het bedrijf verwacht dat de cashburn met 24 tot 26 miljoen euro dit jaar wel iets lager uitvalt dan eerder werd voorzien. Aanvankelijk mikte Biotalys namelijk op 27 tot 29 miljoen euro. Biotalys verwacht wat kosten te besparen, maar waarschuwde ook dat door uitgestelde leveringen de kosten wat opschuiven.

Per eind had Biotalys nog 45,6 miljoen euro in kas, nadat het bedrijf vorig jaar 52,8 miljoen euro ophaalde met de beursgang in Brussel. Er werd 9,6 miljoen euro in de bedrijfsvoering gestoken, en de totale kasuitstroom bedroeg uiteindelijk 10,5 miljoen euro.

“Biotalys blijft de weg banen naar een veiligere en duurzamere voedselvoorziening door een sterke productpijplijn, een uitzonderlijk getalenteerd team en een wereldwijd partnernetwerk uit te bouwen”, aldus CEO Patrice Selles. “We hebben in de eerste helft van 2022 een aantal belangrijke mijlpalen bereikt”, zo stelde de topman bovendien.

Zo werd een doorbraak bereikt in de eiwitexpressie van het bioactieve ingrediënt van Evoca en werkt Biotalys samen met Novozymes om de mogelijkheden voor Evoca uit te breiden. Biotalys verwacht begin 2023 de eerste registratie van Evoca in de Verenigde Staten.

Onder de streep restte een verlies van 9,9 miljoen euro tegen 7,2 miljoen euro een jaar eerder. Onder meer de kosten liepen iets op.

De operationele inkomsten bedroegen 1,1 miljoen euro tegen 0,8 miljoen euro een jaar eerder.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20