Bio-ingenieur Natalie Leys maakt spacecake van de toekomst

Op het bord van de astronaut straks: spirulina. Deze voedzame alg vermenigvuldigt zich in de ruimte en produceert zuurstof, ontdekte bio-ingenieur Natalie Leys. ‘We onderzoeken of ruimtereizigers zelf hun voorraad voedsel en zuurstof kunnen spijzen bij lange missies.’

15 december 2017. Op de lanceerbasis van Cape Canaveral staat een SpaceX CRS-13- raket klaar van de European Space Agency (ESA). Met aan boord een Belgische wetenschappelijke opstelling: een kleine bioreactor van het SCK

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer