Markten:
Markten inladen...

DINSDAG 07 JUL

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Binnenkort geen lader meer bij iPhone?

Logo Business AM
Tech

29/06/2020 | Florian Callens | 3 min leestijd

Shutterstock

De kans bestaat dat wie eind dit jaar een iPhone 12 koopt, ook nog eens apart een oplader moet kopen. Er zijn namelijk geruchten dat Apple enkel nog de oplaadkabel in de doos zou steken, maar de adapter zelf niet meer.

In het nieuws: Analisten van de Britse bank Barclays hebben een onderzoeksnota opgesteld over wat we mogen verwachten van de nieuwe iPhone 12. De website MacRumors wist beslag te leggen op dat rapport dat toch wat verrassende informatie bevat.

De details:

 • Zoals eerder voorspeld, zullen de iPhone 12-modellen geleverd worden zonder EarPods. Wie oortjes wil, zal die dus apart moeten kopen.
 • Meer verrassend: volgens het rapport zou er mogelijk ook geen oplader meegeleverd worden bij de iPhone. Een USB-C naar Lightning-kabel zou wel in de doos zitten, maar de adapter om in het stopcontact te steken, moet je waarschijnlijk apart kopen.
  • Apple heeft die optie eerder al besproken, maar nog nooit uitgevoerd. Toen kwamen telkens de milieuvoordelen naar voren als reden voor zo’n beslissing. Veel mensen hebben namelijk al zo’n adapter liggen van een vorige iPhone en smijten die nieuwe dus gewoon in de kast.
  • Wie geen reserve adapter heeft voor USB-C zal in zo’n geval wel nog eens geld betalen voor een nieuwe. De goedkoopste officiële adapter van Apple kost 25 euro.
 • De nota van Barclays bevestigt ook opnieuw dat de productie van de iPhone 12-reeks vertraging heeft opgelopen door de coronacrisis. Volgens hen zit de massaproductie vier tot zes weken achter op schema. Dat ligt in de lijn van eerdere berichten die zeiden dat de iPhone 12-serie maar in november in massaproductie zou gaan.
  • Apple zou de iPhone 12-reeks nog steeds – zoals ieder jaar – aankondigen in september. Sommige modellen zou echter maar in oktober of november te koop zijn.

En ook nog …

 • Volgens Barclays komt er dit jaar ook een nieuwe versie van de iPad Pro.
 • Nieuwe AirPods – de derde generatie al – zouden maar voor volgend jaar zijn.
8AM Geek

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘Een politicus die in 2021 aan de macht komt, gaat naar een feestje dat afgelopen is. Er valt niets anders meer te doen dan de afwas.’

Denker Yuval Harari
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Yuval Harari

‘Een politicus die in 2021 aan de macht komt, gaat naar een feestje dat afgelopen is. Er valt niets anders meer te doen dan de afwas.’

Denker Yuval Harari
Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen.’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

‘De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.’

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

‘Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.’

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

‘Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.’

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Logo Business AM

Business AM | Stocks