Big Tech en olieprijs motor van rally op Wall Street

Aandelen van grote techbedrijven duwden de Amerikaanse beurzen omhoog op donderdag. Beleggers waren blij dat de volatiliteit van de obligatiemarkt verder getemperd werd, onder meer door een geruststellende boodschap van IMF-topvrouw Christine Lagarde. 

De S&P 500-index steeg 1,04 procent, terwijl de Dow Jones 0,58 procent steeg tot 32.485 punten. Beide indexen sluiten de handelsdag af op recordhoogtes. Techindex Nasdaq eindigde 2,52 procent in de plus. 

Aandelen van grote technologiebedrijven, die de afgelopen weken slecht presteerden door de oplopende langetermijnrente, behoorden tot de grootste stijgers vandaag. Apple deed er 1,65 procent bij, Microsoft 2,03 procent en Alphabet 3,16 procent. 

De terugkeer van enige stabiliteit op de obligatiemarkt heeft beleggers gerustgesteld. Een plotselinge piek in de langetermijnrentes noopte hen er de voorbije weken toe om techaandelen te dumpen, die na maanden van grote winsten duur begonnen te lijken. Dat is wat men op Wall Street een correctie noemt. 

Grote beursgang

Op de New York Stock Exchange vond op donderdag de grootste beursgang in jaren plaats. Coupang, een Zuid-Koreaanse tegenhanger van Amazon, verkocht voor het eerst publiekelijk aandelen. Bij de opening ging het aandeel onmiddellijk 81 procent hoger dan de introductieprijs van 35 dollar. De IPO bracht zo’n 4,55 miljard dollar op, het is de grootste beursintroductie van een Aziatisch bedrijf sinds Alibaba zeven jaar geleden naar de beurs trok. 

De olieprijzen stegen meer dan 2 procent, waardoor energiebedrijven het goed deden op donderdag. General Electric zakte wel meer dan 8 procent. 

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20