Biden: “We zullen blijven samenwerken om Rusland verantwoordelijk te houden voor alle schade.”

De Amerikaanse president Joe Biden verwelkomde op donderdag in Washington zijn Franse collega Emmanuel Macron, om de oorlog in Oekraïne en de Frans-Amerikaanse samenwerking te bespreken.

Waarom is dit belangrijk?

Onlangs zei Macron tegen de bestuursvoorzitters van grote Franse bedrijven dat hij flink in zijn maag zit met de enorme Amerikaanse subsidies in bepaalde sectoren. De Fransman sprak destijds zelfs van Amerikaans protectionisme. Ook de mislukte onderzeebootdeal van vorig jaar kwam hard aan in Parijs. Een bezoek aan Washington moet de relatie weer een positieve draai geven.

In het nieuws: De twee leiders bespraken volgens Amerikaanse media op het Witte Huis de oorlog in Oekraïne, Amerikaans gas en de Infaltion Reduction Act (IRA) van Biden.

  • "De keuzes die we vandaag en de komende jaren maken, zullen de koers van onze wereld voor de komende decennia bepalen", zei Biden tijdens een gezamenlijke persconferentie. “We blijven de mensen in Oekraïne onverminderd steunen, terwijl ze hun huizen, hun gezinnen en hun soevereiniteit en territoriale integriteit verd
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20