Beurzen reageren voorzichtig positief op komst coronavaccins voor kerst

De Europese farmawaakhond EMA gaat de evaluatie van het coronavaccin van Pfizer en BioNTech vervroegen. Daardoor is de kans groot dat Europa nog voor kerst kan starten met de vaccinaties. Dat nieuws brengt een voorzichtige beursstijging met zich mee.

De Bel20 heeft de beursdag afgesloten met een winst van 0,77 procent. Umicore is de sterkste stijger in de Belgische sterindex. Het aandeel ging dinsdagavond 6,64 procent hoger. Het bedrijf heeft maandagavond de verwachting voor zijn bedrijfswinst over 2020 verhoogd van 490 miljoen euro naar 530 miljoen euro.

Argenx geeft terrein prijs

Argenx was dinsdag de grootste verliezer in de Bel20. Het aandeel verloor 1,81 procent. Die daling komt er nadat het biotechbedrijf maandag steeg tot een recordhoogte.

Groep Brussel Lambert (GBL), de holding van de zakenfamilie Frère, koopt een meerderheidsbelang in Canyon, de Duitse producent van topfietsen. Het aandeel won 0,83 procent.

Stevige winst voor ArcelorMittal

Net zoals de Bel20 heeft de Eurostoxx50 de beursdag met een positieve noot kunnen afsluiten. De index ging 0,64 procent hoger.

Het aandeel van ArcelorMittal ging 7,27 procent hoger nadat de Franse bank Société Générale het koersdoel voor de staalgigant naar boven heeft bijgesteld.

Het aandeel van Orange moest dan weer 2,16 procent inboeten. Het telecombedrijf liet maandag weten dat het ook interesse had om de mobiele operator Mobile Vikings te kopen van DPG Media. De deal werd uiteindelijk binnengehaald door Proximus.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20