Beurzen nemen wat gas terug, Biocartis schittert in Brussel met corona-sneltest

Europa opent rustig na een euforische dag waarop de Bel20 6 procent hoger ging op positief vacinnieuws. Dinsdag doet de sterindex er 1,3 procent bij.

De sterkste stijger in de Bel20 is de bank ING die er 4,7 procent bijdoet. Onderaan bengelt de biofarmagroep UCB met een verlies van 1,8 procent.

Maar het is vooral buiten de Bel20 te doen. Biocartis wint 8,5 procent nadat de biotechgroep zijn coronatest lanceert in Europa. Het resultaat zou binnen anderhalf uur bekend zijn. Er loopt ook een aanvraag in de VS.

3D-geprinte botten

Ook de Waalse biotech’ers van Bone Therapeutics doen het goed. Het aandeel doet er 4,6 procent bij op nieuws dat het implantaten voor botreconstructies gaat 3D-printen. Origineel botmateriaal is beperkt en dat is dus een welkome vernieuwing.

En ten slotte gaat ook Recticel 4,4 procent hoger. De groep deed dinsdag haar grootste overname ooit. Ze neemt het Zwitserse FoamPartners over, dat zich specialiseert in schuimrubber.

Sportschoenen

Minder goed vergaat het Adidas in Frankfurt. Het sportmerk moest dinsdag een omzetval van 7 procent bekendmaken, vooral te wijten aan dochtermerk Reebok. De verkoop daarvan blijft maar onder de lat presteren en corona heeft daar niet bij geholpen. Het aandeel verliest 3,5 procent.

In Amsterdam en Parijs is de vastgoedgroep URW de absolute winnaar met meer dan 30 procent winst. De aandeelhouders schieten de kapitaalverhoging van 3,5 miljard euro af. Er was op voorhand al heel veel verzet tegen de geldophaling.

En in Londen gaat de vliegtuigmotorenbouwer Rolls-Royce 14,6 procent hoger in een stuiptrekking op het nieuws van maandag dat het vaccin van Pfizer en BioNTech voor 90 procent effectief is. Een vaccin is goed nieuws voor luchtvaartbedrijven omdat reizen dan weer zal aantrekken. Meer luchtverkeer betekent meer nood aan vliegtuigen, dus potentieel meer bestellingen voor Rolls-Royce. Een inzet op het uiteinde van een lange keten, dus.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20