Beurzen houden zich op de vlakte, Bel 20 opent met minimaal verlies

De Belgische sterindex opent woensdag iets lager. Vlak na de bel noteerde de Bel20 0,2 procent lager. Ook andere Europese beurzen koersen rond de 0 procent.

De sterkste stijger op de Brusselse beurs vanmorgen was luierfabrikant Ontex met 3,3 procent. De sterke kwartaalcijfers missen hun effect niet.

Van de grotere aandelen was Solvay het haantje de voorste, met een stijging van 3,2 procent. Ook hier zitten de beter dan verwachte kwartaalcijfers er ongetwijfeld voor iets tussen.

Staalproducent Aperam vertoonde dan weer tekenen van metaalmoeheid, en levert 2,3 procent in. Het bedrijf uit Luxemburg ziet zijn activiteit slinken door de Europese lockdowns.

Biotechbedrijf Biocartis zit ook in het kamp van de verliezers deze ochtend, en koerst 1,8 procent naar beneden. 

Europese beurzen

In heel Europa lijken de beurzen een dagje uit te blazen na de sterke rally van gisteren. De meeste indexen openen net onder of net boven de 0 procent.

Het optimisme over de versoepeling van de lockdowns wordt afgewogen tegen barslechte economische data, net zoals yin yang in evenwicht houdt. 

De Stoxx Europe 600 koerste vanmorgen 0,1 procent lager, nadat het gisteren meer dan 2 procent won. 

De Duitse autofabrikant zat deze ochtend in de hoek waar de klappen vielen. De aandelen zakten bijna 5 procent na de openingsbel, na een zeer pessimistische winstvoorspelling gisteren. 

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20