Bestuurders Tesla (en passagiers) kunnen binnenkort geen spelletjes meer spelen terwijl de auto in beweging is

Tesla gaat de mogelijkheid om spelletjes te spelen terwijl de auto in beweging is uitschakelen. Een jaar lang konden zowel passagiers als bestuurders dankzij de functie “passenger play” games spelen op het centrale scherm van de wagen terwijl die aan het rijden was.

Sinds kort is het mogelijk om drie videospelletjes (Solitaire, het vliegtuigspel Sky force Reloaded en het strategiespel The Battle Of Polytopia) te spelen op het dashboard van een rijdende Tesla. De bedoeling was dat passagiers tijdens de rit op het scherm spelletjes kunnen spelen, maar al snel kwam er kritiek op die functie omdat ook de bestuuders met een simpele druk op de knop games kunnen opstarten.

Passenger play verdwijnt binnenkort

Volgens een onderzoek van de New York Times is die optie sinds afgelopen zomer beschikbaar. Volgens de National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), de Amerikaanse toezichthouder voor de verkeersveiligheid, werd het systeem een jaar geleden al in gebruik genomen. In ieder geval zal de functie binnenkort verdwijnen via een update, zo heeft het bedrijf van Elon Musk aangekondigd.

De bal ging aan het rollen na een klacht van een Tesla-eigenaar die bezwaar had tegen de functie. “Hoe is het mogelijk dat een autoproducent video’s mag tonen die het duidelijk onmogelijk maken om zich te concentreren? De video’s nemen ook een aanzienlijk deel van het scherm in beslag, waardoor je als bestuurder niet meteen alle nodige informatie te zien krijgt”, klonk het.

Een onderzoek door NHTSA

Naar aanleiding hiervan is de NHTSA een onderzoek gestart naar 580.000 voertuigen. Hoewel zij haar conclusies nog niet heeft bekendgemaakt, is er alle reden om aan te nemen dat zij Tesla snel zal vragen om zijn passenger play aan te passen. Ten eerste, omdat een passagier die op het dashboard speelt, de bestuurder kan afleiden. Aan de andere kant is het voor de bestuurder heel gemakkelijk om het spel zelf te spelen. Een enkele waarschuwing wordt getoond wanneer het spel wordt opgestart. Zoals we hierboven al aanhaalden, kan de bestuurrder met één druk op de knop alsnog spelletjes spelen.

De betrokken modellen zijn de Model 3, S, X en Y. De NHTSA zegt dat ze haar onderzoek zal voortzetten en zal bekijken hoe Tesla-eigenaren het centrale scherm en de entertainmentfuncties gebruiken.

(ns/mah)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20