Markten:
Markten inladen...

VRIJDAG 23 OKT

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Besmettingen stijgen naar gemiddeld 1.476 per dag

Logo Business AM
Coronacrisis

25/09/2020 | Ulrike Vandamme | 2 min leestijd

Isopix

Het aantal besmettingen met het coronavirus in ons land blijft stijgen. Zo worden er op dit moment dagelijks gemiddeld 1.476 besmettingen vastgesteld. Ook het aantal ziekenhuisopnames en het aantal overlijdens nemen toe.

Uit de nieuwste cijfers van Sciensano blijkt dat het aantal besmettingen met het coronavirus in ons land blijft toenemen. Ook het gemiddelde aantal ziekenhuisopnames en overlijdens neemt verder toe.

Gemiddeld 1.476 nieuwe besmettingen per dag

In de laatste periode van zeven dagen, van 15 tot 21 september, werden er dagelijks gemiddeld 1.476,4 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Het gaat daarbij om een stijging met 48 procent vergeleken bij een week eerder (van 8 tot 14 september). Het laatste bekende dagcijfer is dat van maandag, toen werden in totaal 1.970 besmettingen vastgesteld, dat is het hoogste aantal tijdens deze tweede golf van het virus.

Daardoor lag de besmettingsgraad in ons land in de afgelopen twee weken (8 tot en met 21 september) op 156 per 100.000 inwoners te liggen. Dat is een stijging van 144 procent vergeleken bij de twee weken daarvoor. De positiviteitsratio neemt ook toe en ligt nu op 4,03 procent. Dat betekent dat 4,03 procent van de coronatests die worden afgenomen positief zijn.

Stijging bij ziekenhuisopnames en overlijdens

Ook het aantal ziekenhuisopnames neemt toe. Zo worden er nu dagelijks gemiddeld 62 nieuwe patiënten opgenomen in het ziekenhuis, een stijging met 60 procent vergeleken bij vorige week. Op dit moment liggen er 602 mensen in het ziekenhuis (52 meer dan gisteren), waarvan 104 op de afdeling intensieve zorgen (9 meer dan gisteren).

Het aantal overlijdens stijgt licht van gemiddeld 3,1 naar gemiddeld 3,6 per dag. Maar het blijft wel laag. Dit cijfer zal waarschijnlijk in de komende dagen en weken wel stijgen, aangezien er een vertraging zit op de overlijdens door het virus.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo Business AM

Corona-alarm

Corona Virus Update

Biden vs Trump
AMERIKAANSE VERKIEZINGEN
Volg het hier LIVE elke dag
  • Wie wint de Amerikaanse verkiezingen?

    Biden vs Trump
Logo Business AM

Business AM | Stocks