Covid-19: Besmettingen en ziekenhuisopnames dalen verder

De voorbije week werden in België gemiddeld 2.344 nieuwe besmettingen met het virus Covid-19 geregistreerd. Dat betekende een daling met 3 procent tegenover de week voordien. Dat blijkt uit de statistieken van het gezondheidsinstituut Sciensano.

Tevens moesten de voorbije week gemiddeld 145,1 patiënten per dag in het ziekenhuis worden opgenomen. Ook dat cijfer vertegenwoordigde een daling met 3 procent tegenover de week voordien.

In de Belgische ziekenhuizen worden momenteel 1.932 patiënten wegens een besmetting met het virus Covid-19 behandeld. Dat was 3 procent meer dan de week voordien. Daarbij moesten 426 mensen op intensieve zorgen worden behandeld. Hier moest een toename met 2 procent worden gemeld.

Status-quo

De voorbije week bleken gemiddeld 25 patiënten aan de gevolgen van de besmetting te zijn overleden. Dat cijfer bleef ongeveer status-quo tegenover de week voordien.

Sinds het begin van de uitbraak van de coronapandemie werden in België inmiddels al minstens 787.891 mensen met het virus Covid-19 besmet. De besmetting heeft in België tot nu toe aan 22.261 mensen het leven gekost.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20