België registreert opnieuw meer dan 1.000 besmettingen per dag

Het aantal besmettingen door het coronacrisis kent in België een verdere versnelling. Dat blijkt uit gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano. Er werden tussen 5 september en 11 september gemiddeld 746,3 besmettingen per dag opgetekend. Dat betekende een toename met meer dan 50 procent tegenover de vorige meetperiode.

Er werden daarbij ook opnieuw pieken van meer dan duizend besmettingen per dag opgetekend.

‘Het gemiddelde aantal coronabesmettingen kent een sterke stijging,’ aldus Sciensano. ‘De jongst metingen maken gewag van een stijging met 51 procent, terwijl de voorbije periode een toename met 42 procent had gemeld.’

Vrijdag werden 1.082 nieuwe besmettingen genoteerd. Daarmee is opnieuw de grens van duizend besmettingen per dag overschreden. Ook het gemiddelde aantal ziekenhuisopnames is opnieuw toegenomen. Er is nu sprake van gemiddeld 30,3 nieuwe patiënten per dag.

Tevens blijken elke dag gemiddeld 2,7 patiënten aan de gevolgen van de besmetting te zijn overleden. Dat cijfer vertoont nog altijd een daling.

Uitbreiding

Sinds het begin van de epidemie zijn in België nu 94.306 besmettingen geregistreerd. Daarbij moesten 19.344 personen in het ziekenhuis worden opgenomen. Tot nu toe overleden in België 9.927 mensen aan de gevolgen van de besmetting.

De statistieken tonen tevens aan dat er in het land momenteel per honderdduizend inwoners 75,5 nieuwe besmettingen moeten worden geregistreerd. Dat betekent een toename met 32 procent tegenover de vorige meetperiode. 

Iemand die met corona besmet is, geeft het virus in België momenteel aan gemiddeld 1,46 andere personen door. Dit cijfer betekent dat de epidemie zich nog altijd opnieuw verder uitbreidt.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20