Belfius introduceert mogelijkheid om te betalen met Bancontact via Apple Pay

De banken in ons land bieden uiteenlopende betaalmogelijkheden aan wanneer je een transactie wilt afronden. Nu pakt de grootbank Belfius uit met nog een nieuwigheid: betalen met Bancontact via Apple Pay.

Eigenaars van een iPhone of Apple Watch die klant zijn bij Belfius kunnen voortaan een beroep doen op hun Apple-toestel om te betalen via Bancontact. De nieuwe functie is ook beschikbaar voor wie Banx, de gemeenschappelijke digitale bankapp van Proximus en Belfius, op zijn smartphone heeft staan. Eerder dit jaar had Belfius Apple Pay al uitgebreid met de mogelijkheid om te betalen met Mastercard- en Visa-kaarten.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Om te beginnen moet je de kaarten die je wenst te gebruiken, linken aan de app van Belfius. Vervolgens kan je met behulp van Apple Pay via jouw smartphone betalen met die kaarten.

Wanneer je een transactie wenst af te ronden, moet je enkel je iPhone of Apple Watch naast een betaalterminal houden om contactloos te betalen. “Elke aankoop met Apple Pay is veilig dankzij de identificatie met Face ID, Touch ID of een PIN-code op het toestel, en ook dankzij een eenmalige unieke veiligheidscode”, klinkt het in een persbericht. “Apple Pay wordt onder meer aanvaard in kruidenierswinkels, apotheken, taxi’s, restaurants, espressobars en kleinhandelszaken.”

(lb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20