Beleggers straffen Umicore af voor goede resultaten

De Bel20 gaat als enige Europese beursindex in het rood. Dat ligt vooral aan de materiaaltechnologiegroep Umicore, die nochtans goede cijfers kon voorleggen.

De Europese beurzen gaan er licht op vooruit. Ze stijgen tot net geen 1 procent. De Bel20 gaat licht in het rood.

Cofinimmo is de winnaar in de Brusselse sterindex. De vastgoedgroep noteerde afgelopen kwartaal 18 procent meer winst en bevestigt zijn dividend van 5,80 euro. Dat doet de markten plezier en ze sleuren het aandeel 2,4 procent hoger.

Batterijen

Proximus, dat vorig kwartaal in het rood ging, maar de verliezen kon beperken dankzij de herstructurering die in februari van start ging, gaat 1,6 procent hoger.

De verliezer is Umicore. De materiaaltechnologiegroep brokkelt 4,5 procent af. Nochtans waren de cijfers beter dan verwacht. De omzet daalde met 4 procent, maar de winst voor belastingen en afschrijvingen ging er 5 procent op vooruit. Maar er is één probleem: de batterijtak, een belangrijk onderdeel van de groep, heeft last van corona. En dat zint beleggers niet.

BNP Paribas Fortis

In Parijs gaat BNP Paribas Fortis 4,5 procent hoger na een sterk kwartaal. De omzet ging er 4 procent op vooruit en de winst zelfs 15 procent.

De brede Europese index EuroStoxx50 gaat 0,7 procent hoger.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20