Beleggers liggen niet wakker van exit Brito, Hyloris uitblinker in Brussel

Met uitzondering van Londen duiken de Europese beurzen in het rood. De Brusselse sterindex Bel20 maakt een pas op de plaats, terwijl AB InBev lichtjes wint.

Het nieuws dat de Belgisch-Braziliaanse biergroep achter onder meer Stella Artois en Budweiser op zoek gaat naar een vervanger voor de Braziliaan Carlos Brito, maakt weinig indruk op de beleggers. Brito begon zijn brouwerscarrière in 1989, bij Brahma in Brazilië. In 2004 kwam Brito aan het hoofd van Ambev, dat later fuseerde met Interbrew.

Colruyt wint 0,41 procent. De supermarktketen maakte maandagavond bekend dat de groep stopt met het aanbieden van het non-foodassortiment op zijn online platform Collishop. Colruyt wil nu verder investeren in de gespecialiseerde online en offline activiteiten van Dreamland, Dreambaby, Fiets! en MyUnderwear24.

Hyloris klimt 8,81 procent. Het Luikse farmabedrijf krijgt goedkeuring om een nieuw product op de Europese markt te brengen. Het gaat om Maxigesic IV, een pijnstillende combinatie van paracetamol en ibuprofen. Volgend jaar volgt normalerwijze de lancering in acht Europese landen.

In Londen verliest EasyJet 4,65 procent. De lagekostenmaatschappij schrapt vluchten in het vierde kwartaal, omdat de vraag naar tickets laag blijft. Boosdoeners zijn de reisrestricties en de quarantaineverplichtingen die de Britse regering oplegt. Eerder rekende EasyJet op 40 procent van de vliegcapaciteit, maar het wordt een stuk minder.

En in Amsterdam gaat Ease2pay 12,27 procent hoger. De betaaldienstverlener pakt uit met een kleiner verlies op jaarbasis in de eerste helft van 2020. De omzet zakte van 91.000 euro naar 84.000 euro in dezelfde periode. Ease2pay houdt zich bezig met betaalapps om te parkeren en te tanken en zag het aantal transacties tijdens de zomer weer stijgen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20