Beleggers in Brussel sluiten week somber gestemd af


De goede bedrijfsresultaten van de grote Amerikaanse technologiebedrijven hebben vrijdag aanvankelijk ook op de Brusselse voor wat soelaas gezorgd, maar in de loop van de handel haalde het pessimisme toch weer de bovenhand. Bij de slotbel stond de Bel20-index nog eens 2,00 procent lager op 3.273,37 punten. Donderdag was hij al 1,91 procent gezakt.

Bij de aandelen die meetellen voor de berekening van de graadmeter kreeg Umicore een mep van 8,50 procent bij een slotkoers van 39,94 euro. De omzet van het metalenbedrijf zakte tijdens het eerste semester met 4 procent tot 1,6 miljard euro. De nettowinst daalde van 148 miljoen euro naar 91 miljoen euro. Maar de beleggers vielen vooral over de prognoses. De verwachte voorraadcorrecties in de toeleveringssector aan de autosector wegen ook op de behoefte aan materialen voor de herlaadbare batterijen.

AB InBev deed het evenmin goed. De brouwer gaf 4,81 procent prijs bij een slotkoers van 46,12 euro. Daags voordien was hij na de publicatie van zijn resultaten over het eerste halfjaar nog 1,38 procent gestegen.

GBL daalde 1,79 procent tot 73,72 euro. De holding zet een dividendverlaging in het vooruitzicht. Over dit boekjaar zou hij slechts 2,50 euro uitkeren, tegenover nog 3,15 euro over 2019. De vooropgestelde daling is het gevolg van een terugval van de kasinkomsten die de holding zelf heeft uit de dividenden van zijn participaties.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20