Bel20 zet koers richting 4.000 punten opnieuw verder

De Bel20 lijkt opnieuw zijn weg gevonden te hebben richting de symbolische grens van 4.000 punten. Ook de overige Europese beurstabellen kleurden woensdag groen.

De Europese beurzen lijken het teleurstellende nieuws over het vaccin van johnson & johnson goed te verteren. Het farmabedrijf heeft gisteren laten weten dat het de leveringen aan Europa pauzeert omdat er in de Verenigde Staten (VS) bloedklonters zijn vastgesteld bij zes vrouwen na een inenting. Het helpt natuurlijk dat net vandaag Pfizer heeft aangekondigd dat het in het tweede kwartaal 50 miljoen extra dosissen van het coronavaccin zal leveren aan de EU.

Flirten met 4.000 punten

De Eurostoxx50 heeft de beursdag 0,3 procent in de plus afgesloten. De Bel20 deed er 0,4 procent bij. Daarmee gaat de Belgische sterindex de nacht in op 3.935 punten. De beursbarometer is met andere woorden goed op weg om misschien deze week nog de kaap van 4.000 punten te ronden. De index moet daarvoor nog 1,6 procent stijgen.

Waar de zwaargewichten gisteren de Bel20 nog kopje onder hebben geduwd, waren zij vandaag verantwoordelijk voor de stijging. Zo zijn de aandelen van ArgenX, Umicore en AB InBev gestegen met respectievelijk 1,4, 1,35 en 0,9 procent.

De opvallende sterkhouder was weliswaar Galapagos. Dat aandeel schoot maar liefst 5,05 procent hoger na een zeldzame liefdesbrief van Barclays. Volgens Rosie Turner, een analiste bij de Britse financiële dienstverlener, noteert Galapagos nu tegen een korting van 12 procent op zijn bankrekening. Barclays hanteert momenteel een koopadvies en het heeft het koersdoel verhoogd van 69 naar 80 euro.

Beursgang Coinbase

In de Verenigde Staten zijn alle ogen gericht op de beursgang van Coinbase. Het handelsplatform voor cryptomunten heeft woensdagnamiddag zijn beursintroductie gemaakt. Er is nog geen evenwichtskoers, maar volgens de eerste berichten zou de opening afstevenen op 340 dollar. Dat is 90 dollar meer dan de referentieprijs. De beursgang heeft alvast bitcoin een duwtje in de rug gegeven. De waarde van de munt schommelt nu rond de 63.000 dollar en heeft heel even de grens van 64.000 dollar aangetikt.

Het aandeel van Coinbase wordt verhandeld op de techbeurs Nasdaq. Kort na de opening noteerde die index 0,1 procent in de plus. De Dow Jones en de S&P500 bleven dicht bij huis.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20