Bel20 zet de nieuwe week rustig in

De Bel20 toonde maandag weinig beweging. De sterindex van de Belgische beurs bleef op het einde van de dag nauwelijks ongewijzigd op 3.832,5 punten. Nochtans werd het begin van de dag nog door winst gekenmerkt, maar in verdere verloop van de dag moest er weer worden ingeleverd.

Die beweging was vooral met het aandeel van de biotechgroep Argenx verbonden. Argenx beleefde vorige week op de beurs een sterke periode. De prijs van het aandeel steeg tot boven de grens van 300 euro, waarbij de totale beurswaarde van de onderneming tot 14 miljard euro opliep.

In de loop van maandag volgde echter een correctie, waardoor het aandeel 2,4 procent aan waarde moest inleveren. Ook telecomoperator Proximus en de vastgoedgroep Aedifica moesten respectievelijk een achteruitgang met 0,7 procent en 0,8 procent melden.

Sofina

Anderzijds kon ING een stijging met 1,3 procent laten optekenen. Dat is te danken aan een rapport van het beurshuis Kepler Cheuvreux, dat verwijst naar de mogelijkheid op een dividend en een inkoop van eigen aandelen. Aperam en Barco boekten een winst van respectievelijk 3,4 procent en 3,2 procent.

Ook de holding Sofina boekte een winst van 2 procent. Daarmee steeg de waarde van het aandeel tot boven de grens van 300 euro. Sofina kan daarmee terugvallen op een beurswaarde van 10 miljard euro.

Elders op de beurs was er onder meer winst voor Econocom (4,3 procent), Euronav (3,9 procent) en Melexis (2,1 procent). Chipfabrikant Melexis kon daarbij meedrijven op nieuws uit de sector. De Britse groep Dialog Semiconductor wordt voor een miljardbedrag door het Japanse concern Renasas Electronic overgenomen.

Verder geniet Melexis ook van de aanhoudend grote vraag naar halfgeleiders. De Aziatische chipfabrikanten ervaren al geruime tijd moeite om de vraag op de markt te kunnen invullen. Ook Bekaert kon een winst van 1,6 procent melden. Het aandeel van Bpost moest daarentegen 2,5 procent inleveren.

ArcelorMittal

De beurzen van Amsterdam, Frankfurt, Parijs en Londen konden de week wel met winst inzetten. In Amsterdam liet staalfabrikant ArcelorMittal met een stijging van 2,6 procent de beste prestatie optekenen. Ook verffabrikant AkzoNobel boekte 0,9 procent winst. Verlies was er daarentegen voor Just Eat Takeaway (0,6 procent) en Heineken (2,3 procent).

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20