Bel20 slaagt er momenteel niet in om kaap van 4.000 punten te ronden

De Bel20 staat op het punt om door het plafond van 4.000 punten te breken, maar de Belgische sterindex heeft moeite om een laatste spurtje richting die kaap te trekken. De beursbarometer moest woensdag terrein prijsgeven.

De beleggers blijven hopen op een economisch herstel. In de Verenigde Staten verlopen de vaccinaties sneller dan verwacht. De Amerikaanse president Joe Biden heeft dinsdag aangekondigd dat elke Amerikaan ouder dan 18 jaar vanaf 19 april in aanmerking voor een coronavaccin. Eerst werd nog 1 mei naar voren geschoven als richtdatum.

Onzekerheid over AstraZeneca

De Amerikaanse beurzen lijken op het eerste gezicht niet te profiteren van het goede nieuws. Kort na het luiden van de openingsbel bleven de Nasdaq, de S&P500 en de Dow Jones dicht bij huis.

Ook in onze contreien bleef het enthousiasme uit. Binnen de EU dreigen de vaccinaties immers te vertragen door nieuwe problemen met het coronavaccin van AstraZeneca. Verschillende landen zijn inmiddels gestopt met mensen jonger dan 55 of 60 jaar te vaccineren met AstraZeneca omdat er wederom sprake is van bloedklonters na een inenting. EMA heeft ondertussen gemeld dat de voordelen groter zijn dan het risico op zeldzame bijwerkingen. De Eurostoxx50 dook weliswaar 0,25 procent in het rood.

Flirten met 4.000 punten

De Bel20 flirt sinds donderdag met de symbolische grens van 4.000 punten. Het is intussen ruim een jaar geleden dat de sterindex die kaap gerond heeft. Net voor de start van de coronapandemie stond de Belgische beursbarometer op 4.185 punten. Enkele dagen nadat de index door dat plafond was gebroken, zakte die stevig door de eerste lockdown in ons land. Op 17 maart bereikte die een absoluut dieptepunt op 2.528 punten, of bijna 40 procent lager.

Hoe dan ook is de Bel20 er woensdag niet in geslaagd om de grens van 4.000 punten te overstijgen. De index heeft de beursdag 0,4 procent in de min afgesloten. Cofinimmmo was de primus van de Belgische sterrenklas. Het aandeel ging er 0,9 procent op vooruit. ArgenX was met een verlies van 3,1 procent de hekkensluiter van de sterindex.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20