Bel20 in het groen dankzij Umicore

De materiaalverwerker Umicore wint dinsdag bij beursopening 3,5 procent en zet daarmee de Bel20 op 0,6 procent winst. Ook de andere Europese beurzen openen positief.

Umicore verhoogde maandagavond de verwachting voor zijn bedrijfswinst over 2020 van 490 miljoen euro naar 530 miljoen euro. Dat is 4 procent meer dan de 509 miljoen euro vorig jaar en vooral te danken aan de recyclageafdeling. Het nieuws stemt beleggers gelukkig en ze sturen het aandeel omhoog.

In Amsterdam vliegt de baggeraar Boskalis bijna 21 procent hoger nadat hij een contract van 1,5 miljard euro kon afsluiten om de internationale luchthaven van Manila te ontwikkelen. Die zou moeten klaar zijn tegen eind 2024.

Virtuele gezondheidszorg

Volkswagen wint dan weer 4,3 procent in Frankfurt. De autobouwer maakte maandagavond een hertekening van zijn management bekend, maar blijft daarbij wel achter CEO Herbert Diess staan. Die kwam al een paar keer negatief in de pers met mislukte reclamecampagnes en naar verluidt ‘ongepaste uitspraken’. Bovendien wordt hij ook vernoemd in het Dieselgate-schandaal uit 2015.

De e-commercegigant JD doet er in Londen ten slotte 6,4 procent bij in de slipstream van zijn gezondheidstak JD Health. Die trok vorige week maandag naar de beurs van Hongkong en won intussen al 34 procent. Dat is illustratief voor de opmars van internetziekenhuizen in China.

De Europese graadmeter EuroStoxx50 gaat 0,5 procent hoger.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20