Bel20 eindigt dicht bij huis, maar biotechbedrijven gaan kopje onder

ArgenX en Galapagos zijn de twee grootste verliezers in de Bel20. Daardoor is de Belgische sterindex dicht bij huis gebleven maandagavond.

De Bel20 last even een adempauze in na de bescheiden rally van vorige week. Toen is de Belgische sterindex erin geslaagd om met 0,6 procent te stijgen. Vandaag is de beursbarometer dicht bij huis gebleven. Een stijging van 2,1 procent voor Solvay, de primus van de sterindex maandag, was niet voldoende om de Bel20 in het groen te pushen.

Biotech in het rood

De biotechbedrijven waren de grootste verliezers op de eerste handelsdag van de week. De beleggers reageerden koeltjes op de plannen van Galapagos om met 5 miljard euro lucratieve overnames te doen. Het aandeel was vrijdag al gezakt. Maandag werd er een vervolg gegeven aan die daling. Met een verlies van 6,2 procent was het aandeel maandagavond 59,21 euro waard.

ArgenX verloor 3,3 procent. Er is niet meteen een verklaring voor die daling. Opvallend: het Amerikaanse beurshuis HC Wainwright & Co heeft maandag zijn advies voor het biotechbedrijf verhoogd van ‘houden’ naar ‘kopen’. Het koersdoel is 400 dollar.

Stevige stijging voor BioNTech

Ook de Europese beurstabellen kleurden rood. De Eurostoxx50 is maandagavond 0,2 procent in het rood gedoken. In onze contreien was het grootste verlies voor de AEX. De Amsterdamse index nam een duik van 0,9 procent.

Op de beurs van Frankfurt is het aandeel van BioNTech met 8 procent omhoog geschoten. De Europese Commissie plaatste een bestelling van 1,8 miljard Pfizer-vaccins.

Tot slot waren er gemengde signalen op Wall Street. Kort na het luiden van de openingsbel schoot de Dow Jones 0,6 procent hoger. De Nasdaq verloor 1 procent en de S&P500 bleef dicht bij huis.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20