Bel20 blijft positief, met Barco op kop

De Bel20 eindigt de dag in het groen, met 0,7 procent winst. Barco is het prijsbeest van dienst.

Even de ranking opmaken van de drie winnaars in de Belgische sterindex. Op het hoogste schavot staat Barco, met 5,23 procent winst. KBC doet er 1,59 procent bij en de Gentse biotecher ArgenX 1,56 procent.

De drie hekkensluiters dan: WDP, net terug van een succesvolle kapitaalronde, draagt de rode lantaarn. Er gaat 3,7 procent af. Supermarktenconcern Colruyt gaat 1,13 procent in de min en Aedifica staat op -0,9 procent.

AB InBev kondigde vandaag aan dat de brouwer internationaal een slordig miljard dollar investeert in de productielijnen. Daarmee wil het de concurrentie aangaan in het hard seltzer-segment. Het aandeel gaat een half procent hoger.

Elders op de Belgische beurs was er prima nieuws voor kotenverhuurder Xior. Dat kreeg fanmail van KBC, dat Xior in zijn Dynamic Top Pick List zette. KBC geeft koopadvies en Xior gaat met 2,59 procent hoger.

Royal Dutch Shell wist op de AEX de schade enigszins te beperken. Het aandeel gaat anderhalf procent achteruit nadat de olierederij het grootste verlies ooit moest bekennen.

Verder ook stevige rode cijfers aan het Damrak voor Unilever. Dat leverde een kwartaalrapport van de variant ‘vlees noch vis’ af. Er werden minder scheermesjes verkocht, maar meer handgel en kookproducten, onthouden we. De belegger is er niet wild van en het aandeel duikt 5,6 procent lager. De AEX eindigt daarom ook net in de min, op -0,4 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20