Begrafenis prins Philip gehouden in intieme kring

De Britse prins Philip, echtgenoot van koningin Elizabeth II, is vandaag begraven. De uitvaartplechtigheid vond plaats in Saint George’s Chapel bij het kasteel van Windsor. Slechts dertig genodigden waren aanwezig.

Onder de dertig aanwezigen in de kapel bevonden zich hooggeplaatste leden van de koninklijke familie en goede vrienden van de hertog, onder wie Bernhard, erfprins van Baden, Penny Brabourne, gravin Mountbatten van Birma, en prins Donatus, landgraaf van Hessen.

Prins William en prins Harry

Alle aanwezigen droegen mondmaskers en hielden volgens de regels van de Covid sociale afstand, terwijl de koningin alleen zat.

Prins Philips kist werd het korte stukje van Castle Windsor naar Saint George’s Chapel gedragen in een aangepaste Land Rover, die de hertog zelf had helpen ontwerpen.

Prinses Anne en prins Charles vormden de eerste rij achter het voertuig waarmee de kist van de overleden prins vervoerd werd, gevolgd door prins Edward en prins Andrew.

Op de derde rij liepen prins William en prins Harry aan weerszijden van hun neef Peter Phillips. De broers zaten aan weerszijden van het gangpad tijdens de plechtigheid. Na afloop van de dienst werden ze samen babbelend gezien.

De koningin, 94 jaar, reisde met een hofdame in de staats-Bentley aan het einde van de processie.

Meer dan 730 leden van de militairen namen deel aan het evenement, zij bleven weliswaar in open lucht. Leden van de Royal Navy, Royal Marines, het Britse leger en de Royal Air Force waren aanwezig.

‘Moed, standvastigheid en geloof’

De deken van Windsor bracht hulde aan Prins Philip’s ‘vriendelijkheid, humor en menselijkheid’ en de ‘vele manieren waarop zijn lange leven een zegen voor ons is geweest”, bericht de BBC.

‘Wij zijn geïnspireerd door zijn onwrikbare trouw aan onze koningin, door zijn dienstbaarheid aan de natie en het Britse Gemenebest, door zijn moed, standvastigheid en geloof’, zei hij tijdens zijn toespraak.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20