Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 06 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Bedrijven testen software die werknemers dag en nacht monitoren

Logo Business AM

16/01/2017 | Dominique Dewitte | 2 min leestijd

In Groot-Brittannië hebben een aantal bedrijven hun werknemers uitgerust met sociometrische badges, waardoor onder meer de slaapkwaliteit en de samenwerking met collega’s kunnen worden gemeten en zelfs de lichaamstaal kan worden geanalyseerd.

Voorstanders van sociometrie wijzen erop dat deze toepassingen de productiviteit van de werknemer zullen verhogen. Critici maken daarentegen gewag van inbreuken op de privacy. De badges zijn vaak vierentwintig uur per dag operationeel. “Wearables kunnen bijzonder waardevolle informatie bezorgen voor zowel de werknemer als de werkgever,” benadrukt Ben Waber, chief executive van Humanyze, de onderneming die de sociometrische badges produceert. “De verzamelde gegevens kunnen informatie aanreiken over de algemene lichamelijke en mentale conditie van de werknemer, maar kunnen ook voorspellingen geven over de productiviteit en de tevredenheid van de betrokkene.”

Bewustmaking

Een van de deelnemende bedrijven zegt vastgesteld te hebben dat werknemers door het gebruik van de technologie bewust kunnen worden gemaakt van onder meer hun eigen levensstijl. Het gebruik van de sociometrische badges gebeurt op vrijwillige basis, maar opgemerkt wordt dat vaak tussen 75 procent en 80 procent van de werknemers aan de projecten deelnemen. Volgens Brauer zou de technologie echter uiteindelijk kunnen leiden tot de creatie van een biometrisch curriculum vitae. “Dit rapport zou bij een sollicitatie kunnen worden gevraagd als bewijs dat de kandidaat biometrische gekwalificeerd is voor de nieuwe baan,” benadrukt hij. “Daarbij wordt wel vertrokken vanuit het concept van het augmented human being, waarbij sprake is van een divisie die optimale productiviteit als exclusief streefdoel heeft.” “Dergelijke sociometrie dreigt de werknemer echter in een robot te veranderen,” protesteert Renate Samson, chief executive van Big Brother Watch, tegen de experimenten. “Het is onaanvaardbaar dat bedrijven de visie op hun werknemers zouden bepalen door een controle van de persoonlijkheid, de gezondheid en de levensstijl buiten de werkvloer.” (mah)


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks