Bedrijfsleiders worden racepiloot in 24 uur van Zolder. Prijskaartje: 27.500 euro

Zes teams met bedrijfsleiders doen dit weekend mee aan de 24 uur van Zolder. Hun transformatie van manager tot racepiloot werd mogelijk gemaakt door het Oost-Vlaamse transportbedrijf Xwift.

Een kleine twintig ondernemers en CEO’s – waaronder Tim De Borle, de topman van Napoleon Games, en de Oost-Vlaamse verzekeringsondernemers Dominique Willems en Estelle De Ruyck – rijden mee, na anderhalf jaar voorbereiding. Ze volgden een opleiding in de virtuele race-omgeving van het trainingcentrum te Nazareth, konden hun racelicentie halen en werden begeleid door professionele coaches bij hun eerste rondjes op een echt racecircuit.

De 24 uur van Zolder vormt voor de bedrijfsleiders de apotheose van het hele traject. Het aanvankelijke plan was dat ze vorig jaar al zouden racen, maar Zolder werd geannuleerd omwille van de coronacrisis. Velen maken nu toch hun jeugddroom waar door hun eerste stappen in de racewereld te zetten.

The Stig

Het opleidingstraject kost 27.500 euro. De organisator is Pieter Denys, de CEO van het transportbedrijf Xwift. Het gaat niet zomaar om een hobbyproject. Hij hoopt van zijn raceteam met bedrijfsleiders, Xwift Racing Events, een winstgevende onderneming en op termijn een vaste waarde in de Belgische racesport te maken.

Het zakelijke idee is dat de ondernemers, naast de race-ervaring zelf, ook kunnen netwerken met de andere deelnemers en hun ervaring kunnen gebruiken voor de promotie van hun bedrijf, bijvoorbeeld via sociale media. Wat daarbij kan helpen: acteur Andy Peelman en Ben Collins, alias The Stig uit het tv-programma Top Gear, rijden op het circuit van Zolder eveneens mee voor Xwift Racing, naast ook enkele professionele rijders.

De zes teams dingen niet mee voor de hoogste prijzen, maar slaan geen mal figuur. Het team met De Borle was zondagochtend het hoogst gerangschikte Xwift-team, met een 15de plaats op 33 deelnemende teams. De race eindigt zondag om 16 uur.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20