Batterijen recycleren? Bebat geeft handige starterskit aan bedrijven. 

Geschreven met branded content van Bebat

Geen bedrijf draait zonder batterijen. Je vindt ze onder meer in afstandsbedieningen, klokken, rekenmachines, rookmelders, laptops, gereedschap of draagbare radio’s. Maar wat gebeurt er met al die batterijen als ze leeg zijn? Dan moeten ze worden ingezameld voor correcte recyclage. Een grote verantwoordelijkheid waar je als bedrijf niet alleen voor staat. Bebat helpt je graag op verschillende vlakken. Een goed begin: vraag je starterskit aan!

Batterijen correct inzamelen = scoren op vlak van duurzaamheid

De klanten van vandaag zijn niet die van gisteren. Ze kiezen de bedrijven waarmee ze willen werken steeds vaker op basis van waarden als duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Want wie is er niet bekommerd om onze prachtige planeet? Batterijen correct inzamelen is een simpele (en sinds 2014 verplichte) gewoonte, met een groot positief effect op het milieu. Bebat recupereert uit elke lege batterij waardevolle materialen die gerecycleerd worden en verwerkt in nieuwe toepassingen.

Wil jij graag scoren op het veld van duurzaam ondernemen? Dan mag een goed inzamelsysteem voor batterijen in je bedrijf niet ontbreken! Wat dacht je van een Bebat-inzamelpunt op jouw terrein? 

Word jij Bebat-inzamelpunt?

Sinds 2014 is batterijen correct sorteren niet meer alleen de milieuvriendelijke keuze, maar ook een wettelijke verplichting in Vlaanderen. Afhankelijk van het batterijverbruik in jouw bedrijf kan je kleine inzameldozen plaatsen, die je regelmatig naar een Bebat-inzamelpunt brengt, of… je kan zelf Bebat-inzamelpunt worden! 

Bebat levert dan al je inzamelmateriaal, zoals een inzameldoos en affiches. Als je inzamelunit bijna vol is, wordt hij gratis vervangen. 

Je medewerkers aansporen om in te zamelen? Vraag je starterskit aan!

Het is belangrijk dat al je medewerkers op de hoogte zijn en mee inspanningen doen om alle batterijen in jouw bedrijf correct in te zamelen. Daarom heeft Bebat een starterskit ontworpen, speciaal voor bedrijven. Zo zet je jouw inzamelpunt in de kijker en spoor je al je medewerkers aan om lege batterijen in te zamelen. 

Wat zit er in de starterskit? 

  • Affiches die je collega’s aanmoedigen om hun lege batterijen op het werk in te zamelen.
  • Enkele inzamelkubussen voor lege batterijen. Die kan je uitdelen aan de collega’s die nog niet over een exemplaar beschikken.
  • Stickers die je op goed zichtbare of strategische plaatsen in je bedrijf kan plakken.
  • Een brochure met tips & tricks over veilig en correct omgaan met batterijen.

Een klein gebaar van jouw bedrijf maakt een groot verschil voor onze planeet! Vraag hier je starterskit aan. 

Meer