Barbecuegigant Weber lonkt naar de beurs

De Amerikaanse producent van barbecuetoestellen Weber heeft beursplannen. Het bedrijf heeft daartoe een eerste stap gezet, door de plannen aan te melden bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC.

De bedoeling is om naar de beurs van New York te trekken. Hoeveel aandelen er zullen worden uitgegeven en tegen welke prijs, is nog niet bekend. Volgens het persagentschap Bloomberg zou Weber met de beursgang mikken op een waardering van 4 tot 6 miljard dollar, of 3,4 tot 5 miljard euro.

Weber, gevestigd in de Amerikaanse staat Illinois, boekte in de periode oktober 2020 – maart 2021 een omzet van 963 miljoen dollar. Dat was ruim 60 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. De nettowinst ging van 23,6 naar 73,8 miljoen dollar. Het bedrijf heeft sinds 2010 als meerderheidsaandeelhouder de investeringsmaatschappij BDT Capital Partners uit Chicago.

Corona-effect

Door de coronacrisis zijn mensen vaker thuis, en dat stuwt de verkoop van huisartikelen. Vorige week nog kondigde Weber-rivaal Traeger een beursgang aan, ook in New York.

Lees ook: Wanneer is het beste moment om een barbecue te kopen?

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20