Banken starten beursweek in mineur

De Bel20 is de beursdag lichtjes in het rood gestart. De Belgische sterindex daalde maandagochtend met 0,3 procent. De banken ING en KBC waren de kneusjes van de klas.

De rode beursstart van de Bel20 is onder meer te wijten aan de zwakke beursresultaten van de twee grootbanken ING en KBC. Die aandelen verloren elk 1,4 procent.

Biocartis is kort na het luiden van de openingsbel 2,1 procent hoger gegaan. De specialist in snelle kankerdiagnoses zal voor 15 miljoen euro aan obligaties converteren. Door dit te doen kan het bedrijf zijn schulden verminderen.

De scheepvaartgroep Euronav won 2,9 procent. Het bedrijf heeft vorige week eigen aandelen ingekocht.

Sipef daarentegen blijft in een neerwaartse spiraal zitten. Nadat het agro-industriële bedrijf vorig week al 11 procent verloor, deed het er maandagochtend nog eens een extra verlies van 2,2 procent bij.

Europese beurzen lichtjes in het rood

Ook elders in Europa hebben de beurzen een stapje teruggezet. De Eurostoxx50 daalde met 0,3 procent.

Net zoals in België kregen de banken het maandagochtend zwaar te verduren. In Frankrijk daalde het aandeel van de grootbank BNP Paribas met 2,15 procent. ABN Amro verloor in Nederland 1,4 procent.

Bayer is gestart met de ontwikkeling van kandidaatmedicijnen tegen longkanker en andere solide tumoren. Het aandeel steeg met 0,10 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20