Azelis en Coolblue maken zich klaar voor miljardenbeursgang

De beurs van Brussel trapt het najaar af met een kanjer: de Antwerpse chemieverdeler Azelis zou aandelen uitgeven aan grote beleggers zoals pensioenfondsen en verzekeraars en mikt daarbij op meer dan 1 miljard euro. Dat schrijft De Tijd dinsdag.

De beursgang zou dus één van de grootste van de jongste jaren zijn. Ter vergelijking: Ekopak haalde in het voorjaar 60 miljoen euro op in Brussel, Unifiedpost 252 miljoen in 2020 en Shurgard 575 miljoen in 2018.

De operatie van Azelis is wel enkel voor­behouden voor grote beleggers, maar volgens De Tijd zullen ook particulieren de volgende weken de kans krijgen om in te tekenen op een IPO, meer bepaald die van de Nederlandse webwinkel Coolblue.

Die beursintroductie werd eerder dit jaar uitgesteld, maar zou nu weer in de steigers staan. Er wordt verwacht dat de beursgang van Coolblue zal resulteren in een beurswaarde van 3 miljard tot 6 miljard euro. Costichter Pieter Zwart heeft momenteel 51 procent van de aandelen in handen.

De Rotterdamse investeringsmaatschappij HAL bezit de overige aandelen. Zwart heeft in februari wel al bevestigd dat hij bij een beursgang de grootste aandeelhouder zal blijven.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20