Nederlandse autoproducent VDL Nedcar hervat woensdag productie na cyberaanval

De Nederlandse autoproducent VDL Nedcar zal woensdag de productielijnen hervatten. De productie van de fabriek lag een week plat na een cyberaanval.

Belgen noodgedwongen thuis

Vorige week legde een cyberaanval op het Nederlandse VDL Nedcar de productielijnen in enkele fabrieken stil. Onder andere in een fabriek in het Nederlandse Born, dicht bij de Belgische grens, stopten de banden met rollen. In de vestiging in Born werken heel wat Belgen. Door de aanval zaten zij noodgedwongen thuis. Vandaag laat VDL weten dat woensdag de productie kan hervatten en dat de fabrieken cyberveilig zijn.

Zoeken naar een motief

Naar het motief en de daders van de aanval is het momenteel nog zoeken. VDL Nedcar wil hier zelf niet veel over kwijt. Wel zijn er vermoedens dat het om ransomware gaat. Dat kan betekenen dat de hackers losgeld vragen om het systeem terug te bevrijden. Het bedrijf is momenteel bezig met de oorzaak van de aanval te onderzoeken.

Eerder dit jaar moest VDL Nedcar hun productielijnen stoppen door een chiptekort. De fabriek in Born produceert onder andere de BWM X1. Vorig jaar werd ook bekend gemaakt dat VDL het contract voor de BMW Mini verloor.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20