Autolening voor Studenten

Op het moment dat je op kamers bent gaan wonen omdat je studeert, wil je dikwijls ook een auto hebben voor jezelf. Dat is wel zo handig als je met je vuile was naar je ouders moet reizen. Vandaag de dag is het voor een student echter minder simpel om een auto te kopen zonder dat je financieel in allerlei bochten moet wringen. Gelukkig zijn er toch enkele aanbieders van leningen en kredieten die een autolening willen verstrekken aan studenten. Dankzij het aanbod van dit soort autoleningen kun je ook als student toch genieten van de voordelen van een eigen vervoersmiddel zonder kopzorgen over de prijs die aan de aankoop van een auto verbonden is.

Een autolening voor studenten met bijstand van je ouders

Schermafbeelding 2016-06-11 om 09.19.22

Een heleboel studenten dat vandaag de dag graag een eigen auto zullen wil kopen, zal dikwijls een beroep moeten doen op hun vader en/of moeder. Hun ouders zullen dan garant staan voor de lening. Hierbij zullen ze een gedeelte van hun eigen inkomen afstaan zonder zich zorgen te maken over de mogelijke nasleep hiervan achteraf. Zodra je er als ouder voor wil zorgen dat je kind een degelijke auto aan kan schaffen, dan is het zeker aan te bevelen om van tevoren voldoende informatie in te winnen met betrekking tot de diverse mogelijkheden voor het aangaan van een autolening voor studenten.

Bekijk ook: Kan ik geld lenen als ik een uitkering heb? 

Een ouder kan onder andere besluiten om te helpen tijdens de zoektocht naar een betaalbare autolening voor een student. Op die manier is de kans aanzienlijk kleiner dat je achteraf te maken zult krijgen met onprettige verrassingen. Een student doet er dan ook verstandig aan om altijd vader of moeder om advies en hulp te vragen als je op zoek gaat naar de meest gunstige autolening voor jongeren.

Maak online een vrijblijvende simulatie

AanbiederGratis adviesHypotheek vergelijken (tip)
Tip: leen tot 110% van uw voertuig.Maak een simulatie
Tip: voordelige lening voor een nieuwe wagenMaak een simulatie
Tip: persoonlijke lening voor een tweedehands auto zonder omwegen. Maak een simulatie 

Let op: geld lenen kost ook geld!

Ouders betrekken bij het afsluiten van een autolening voor studenten

Een autolening voor studenten wil in de regel zeggen dat je kunt kiezen uit meerdere opties. Een autolening voor studenten lijkt dan wel vaak zeer interessant, zeker voor een jonge student die graag een eigen auto wil gebruiken. Toch is het altijd van cruciaal belang dat je alle leenvoorwaarden en -tarieven van een autolening voor studenten goed doorleest. De kleine lettertjes zullen immers een bron van informatie zijn en je van alles vertellen over de voorwaarden en tarieven waartegen je geld kunt lenen om een eigen auto mee aan te schaffen.

Tip: vergeet je pechverhelping niet aan te vragen

Het kostenplaatje van een autolening voor studenten

Een groot deel van de autoleningen voor studenten zoals die momenteel aan worden geboden, verschillen praktisch niet veel van de reguliere autoleningen die financiële instellingen aan hun klanten aanbieden. Ook bij een autolening die speciaal bedoeld is voor studenten moet je de geleende geldsom iedere maand afbetalen tegen een zekere rentevoet. Pas op het ogenblik dat je de laatste afbetaling voldaan hebt, zal de gekochte auto ook echt je bezit zijn. Je mag echter nooit vergeten dat je eigen auto, naast de lening die je hebt lopen, nog een groot aantal andere kosten met zich meebrengt.

Vaak zal het dan ook voordeliger zijn om een aangepaste autolening voor studenten aan te gaan. Je kunt dan het beste op zoek gaan naar een formule waarbij je een autolening af kunt sluiten tegen een zo laag mogelijke rentevoet. Het is bovendien vaak mogelijk om als student een autolening aan te gaan waarbij je meer geld leent dan de totale aankoopwaarde van de auto. Op die manier kun je bijvoorbeeld ook nog bepaalde reserveonderdelen of extra accessoires aanschaffen.

Wie kan een autolening voor studenten aangaan?

Een autolening voor studenten is een zeer interessante manier voor student met een eigen vast inkomen om wat extra financiële ondersteuning te krijgen. Een ander voordeel van dit soort autoleningen is natuurlijk dat je deze lening doorgaans kunt afsluiten zonder dat er sprake hoeft te zijn van een zekere borgstelling. Je eigen auto zal zo dus op een effectieve wijze staan voor een vergrote mate van zelfstandigheid. Indien je, als student, wil checken of je eveneens voor een autolening in aanmerking kunt komen, dan kun je onder andere:

  • een afspraak maken bij je eigen bank en naar de mogelijke opties informeren,
  • online op zoek gaan naar een kredietaanbieder die autoleningen voor studenten aanbiedt,
  • online op zoek gaan naar de meest voordelige autolening voor studenten die aansluit op je persoonlijke- en financiële situatie.
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20