Autobouwer Audi biedt zijn bestuurders toegang tot Apple Music

De Duitse autofabrikant Audi integreert de muziekservice Apple Music rechtstreeks in zijn infotainmentsysteem. Het aanbod zal voor nagenoeg alle modellen die de Duitse constructeur, onderdeel van de VW Group, beschikbaar zijn. Dat heeft Audi bekend gemaakt.

Bestuurders van een Audi krijgen dankzij Apple Music toegang tot een bibliotheek met ongeveer negentig miljoen songs, dertigduizend playlists en Apple Music Radio. Er is niet langer een connectie met de iPhone nodig.

Interface

Audi verduidelijkte Apple Music, een premium abonnement-service voor muziekstreaming, rechtstreeks in bepaalde modellen te integreren. Het infotainmentsysteem geeft gebruikers de mogelijkheid om zich rechtstreeks tot hun abonnement op de muziekservice toegang te verschaffen.

Dat gebeurt door een Multi-Media Interface (MMI) op het dashboard van de auto, waarbij gebruik gemaakt kan worden van de internetconnectie die in de auto is ingebouwd. 

Audi benadrukte nog dat Apple Music zal worden aangeboden bij nagenoeg alle modellen van de constructeur die in Europa, Noord-Amerika en Japan op de markt worden gebracht. De service gaat van start met de modellen die dit jaar op de markt worden gebracht. Wagens die al in het verkeer zijn kunnen met een draadloos met een automatische update eveneens toegang tot de service krijgen.

Derde leefruimte

“De integratie van Apple Music in het infotainmentsysteem van Audi markeert een volgende stap in de samenwerking tussen beide partijen”, beklemtoont Christiane Zorn, hoofd productmarketing bij de Duitse autobouwer. “Door de samenwerking krijgen onze klanten een rechtstreekse toegang tot hun eigen persoonlijke luisterervaring.”

De integratie van Apple Music versterkt volgens Zorn bij Audi de verdere digitalisering van de mobiliteit. Audi is er volgens haar daarbij van overtuigd dat het interieur van de auto zich steeds meer tot een derde leefruimte ontwikkelt.

Audi is niet de eerste autofabrikant die Apple Music rechtstreeks in zijn infotainmentsysteem integreert. Drie jaar geleden kondigde ook Porsche daarrond al een samenwerking met het Amerikaanse technologiebedrijf aan. Vorige zomer werd dat voorbeeld ook al door Mercedes-Benz gevolgd.

(jvdh)

Meer