Markten:
Markten inladen...

VRIJDAG 05 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Aston Martin heeft nu ook een onderzeeër

Logo Business AM

30/09/2017 | Dominique Dewitte | 2 min leestijd

De Britse autoconstructeur Aston Martin hoopt volgend jaar een duikboot op de markt te kunnen brengen. Het project werd door de constructeur voorgesteld tijdens de recente Monaco Yacht Show.
Aston Martin mikt met zijn nieuwe initiatief, dat Project Neptune werd gedoopt, vooral op de rijke eigenaars van superjachten. Zij kunnen de duikboot mee aan boord nemen om onderwater-uitstappen te maken, zodat ze hun gasten origineel kunnen entertainen.

De autobouwer heeft de voorbije tijd ook al naar andere mogelijkheden voor een uitbreiding naar andere luxesectoren gekeken. Vorig jaar werd, in samenwerking met de ontwerpers Quintessence Yachts en Mulder Design, immers al een krachtige motorboot gelanceerd.

De duikboot kan tot een diepte van 1.650 voet dalen en heeft een maximale snelheid van 3,5 mijl per uur.

Airconditioning

Project Neptune is een samenwerking van Aston Martin Consulting, de ontwerpdivisie van de Britse groep, met het gespecialiseerde bedrijf Triton Submarines uit Florida, dat al ruim een decennium luxueuze onderwater-voertuigen produceert.

Van die expertise wordt gebruik gemaakt om een lichte en compacte duikboot te bouwen die gemakkelijk door superjachten kunnen worden meegevoerd. Project zou dan ook de lichtste duikboot van de wereld moeten worden.

© Aston Martin

Neptune weegt vier ton en biedt plaats aan drie inzittenden. Dankzij een batterij met een capaciteit van dertig kilowattuur kan de duikboot gedurende twaalf uur operationeel blijven. De duikboot is dan ook uitgerust met airconditioning.

Marek Reichman, chief creative officer van Aston Martin, raamt dat jaarlijks maximaal een dozijn duikboten zullen worden gebouwd. “Aston Martin is een exclusieve onderneming,” benadrukt hij. “Over een periode van honderd jaar hebben we in totaal ook niet meer dan tachtigduizend wagens gebouwd.”

De aankoopprijs wordt geraamd op ongeveer 4 miljoen dollar. Een auto kan bij Aston Martin voor ongeveer 200.000 dollar worden aangekocht. (mah)


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO