Argen-X is sterkste stijger in de Bel20

De Bel20 heeft de voorlaatste beursdag van de week positief afgesloten. Argen-X was de grootste winnaar in de Belgische sterindex.

De Bel20 heeft donderdag voor de derde dag op rij de beursdag in het groen afgesloten. De index deed er 0,65 procent. Die stijging was onder meer te danken aan Argen-X. Het aandeel van het biotechbedrijf noteerde 6,1 procent in het groen.

Kapitaalverhoging MDxHealth

AB InBev en Aedifica waren dan weer de twee grootste verliezers van de Bel20. Die bedrijven verloren elk 1,65 procent.

MDxHealth kwam met twee nieuwsberichten naar buiten. Om te beginnen heeft het diagnosticabedrijf de kwartaalresultaten bekendgemaakt. Daaruit bleek dat de inkomsten in het vierde kwartaal 4,1 miljoen euro bedroegen. De inkomsten over het volledige boekjaar komen daarmee uit op 18,5 miljoen euro. In 2019 bedroegen de inkomsten 21,5 miljoen euro. Tegelijk kondigde MDxHealth aan dat het 20 miljoen euro wil ophalen met een private plaatsing. Het aandeel deed er 1,5 procent bij.

Ontslagen bij KLM

De Eurostoxx50 eindigde de beursdag dicht bij huis. Wederom was de Nederlandse AEX de sterkste stijger in onze contreien. De Maaltijdleverancier Just Eat Takeaway was met een stijging van 5,4 procent de koploper in de Nederlandse index.

Bij de Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM verdwijnen nog eens 800 tot 1.000 banen als gevolg van de coronacrisis, bovenop de eerder aangekondigde reductie van 5.000 banen. Het aandeel van de holding Air France-KLM verloor 3 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20