Apple deelt nieuwe update van iOS en dit is waarom u die snel moet installeren

Apple iOS
Shutterstock

Als u een iPhone of iPad hebt, zal u ongetwijfeld al gemerkt hebben dat u sinds deze week uw besturingssysteem kan updaten naar iOS 14.4. Veel mensen stellen zo’n updates regelmatig uit, maar deze keer is dat echt een slecht idee. Zonder de nieuwste versie heeft uw smartphone namelijk enkele veiligheidslekken.

Apple lanceerde afgelopen dinsdag een nieuwe update van zijn besturingssysteem voor iPhone en iPad. In de mededeling die het bedrijf daarbij deelde, valt te lezen waarom het belangrijk is om die nieuwste versie snel te installeren.

Veiligheidslekken

Onderzoekers zouden namelijk meerdere kwetsbaarheden hebben ontdekt in de software van iPhones en iPads. Apple zou zelfs bewijs hebben gevonden dat die veiligheidslekken actief misbruikt worden. Het kan hierbij zowel gaan om hackers om criminele reden of om overheden voor spionage.

Apple maakte zelf meer details over twee specifieke kwetsbaarheden in zijn besturingssysteem bekend. Met het eerste lek is het voor hackers mogelijk om hen extra toegang te geven. Het tweede lek zorgt er dan weer voor dat ze vanop afstand een code kunnen laten uitvoeren op uw toestel.

iOS 14.4

Gelukkig vallen die problemen eenvoudig op te lossen. Het enige wat je daarvoor moet doen, is uw iPhone of iPad updaten naar respectievelijk iOS 14.4 of iPadOS 14.4. Daarvoor heb je wel een iPhone 6S of recenter, iPad Air 2 of recenter, iPad mini 4 of recenter of een iPod touch (7e generatie) nodig. Oudere modellen kunnen namelijk niet meer geüpdatet worden.

LEES MEER: