Apple kiest met LG Innotek nieuwe fabrikant voor frontcamera iPhone 14 en betaalt drie keer zoveel als eerder

LG Innotek zal de frontcamera’s leveren voor de aankomende iPhone 14-serie. Het Zuid-Koreaanse bedrijf haalde het daarbij van een Japanse en een Chinese concurrent. De keuze voor LG Innotek is opvallend omdat hun vraagprijs per stuk drie keer hoger ligt dan wat Apple betaalde voor de frontcamera van de iPhone 13-serie. Zij lijken echter het enige bedrijf te zijn dat kan verzekeren dat er geen leveringsproblemen zijn.

In het nieuws: Volgens de nieuwssite Korea IT News, via Gizmodo, ging het voor het leveren van de frontcamera’s voor de iPhone 14-reeks tussen drie concurrenten.

  • Zij schrijven echter dat “tijdens tests van de Chinese camerafabrikant kwaliteitsproblemen naar boven gekomen”. Zij zullen daardoor dit jaar geen frontcamera’s mogen leveren aan Apple.
  • Het Japanse bedrijf Sharp blijft wel nog betrokken bij het productieproces, maar zij zullen daarbij moeten samenwerken met LG Innotek.
  • LG Innotek hengelde volgens de bron eigenlijk vooral naar het contract voor de iPhone 15-reeks in 2023, maar wordt nu dus al ingeschakeld. Zij zullen samen met Sharp verantwoordelijk zijn voor de hardware en andere onderdelen.

Wat zijn de voordelen?

  • Het grote voordeel van LG Innotek is dat zij als enige bedrijf Apple hebben kunnen verzekeren dat de productie geen vertraging zal oplopen. Volgens het rapport zijn zij momenteel bezig om zich voor te bereiden op de massaproductie van de frontcamera voor de iPhone 14.
  • Een van de redenen waarom het vertrouwen in LG Innotek zo groot is, is omdat het bedrijf de optische onderdelen van de camera zelf maakt, in plaats van daarvoor te rekenen op externe leveranciers.
  • Die zaken moeten ervoor zorgen dat de bevoorrading van de iPhone 14, die dit najaar gelanceerd wordt, niet in het gedrang komt. Door de verstoorde markt en heel wat tekorten kende Apple het voorbije jaar namelijk enorm veel leveringsproblemen. Dat hoopt het bij zijn nieuwe generatie iPhones dus duidelijk te voorkomen.

Wat zijn de nadelen?

  • Het grote nadeel van de deal met LG Innotek is dat het Zuid-Koreaanse bedrijf drie keer zoveel geld per camera zou vragen als wat Apple betaalde bij de iPhone 13-serie.
  • In welke mate die meerkost zal doorgerekend worden naar de consument is nog niet duidelijk. Het ligt echter voor de hand dat dat wel degelijk het geval zal zijn.

(kg/lb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20