Apple maakt update iOS 16.3 beschikbaar voor iPhone

Apple heeft een nieuwe update van zijn mobiel besturingssysteem iOS gelanceerd. Het gaat om iOS 16.3. Daaraan zijn vooral heel wat nieuwe features rond veiligheid toegevoegd.

In het nieuws: Om hun iPhones up-to-date te houden met de nieuwste features en eventuele veiligheidslekken te dichten, lanceert Apple regelmatig een update van zijn besturingssysteem iOS. Sinds maandag kan je daarom iOS 16.3 downloaden op je iPhone.

Wat is er nieuw in iOS 16.3:

  • Security Keys: Het is vanaf nu mogelijk om fysieke beveiligingssleutels toe te voegen aan je iPhone. Dat is een hardware die je als extra security kan gebruiken voor je Apple ID. Daarvoor ben je wel aangewezen op externe partijen, aangezien Apple zelf geen fysieke beveiligingssleutels maakt.
  • HomePod (2de generatie): Apple kondige vorige week de nieuwste versie van zijn slimme speaker aan. Met iOS 16.3 wordt die nu ook ondersteund door je iPhone.
  • SOS-noodmelding: Om het onbedoeld verzenden van noodoproepen te voorkomen, moet je voortaan de zijknop ingedrukt houden samen met de volumeknop omhoog of omlaag.
  • Gegevensbescherming iCloud: Je data in de iCloud is met de nieuwste update beter beschermd.
  • Problemen opgelost: Apple heeft een aantal bugs en problemen die nu regelmatig voorkomen opgelost in iOS 16.3. Het gaat onder andere om problemen met Freeform, zwarte achtergronden, horizontale lijnen, de Home Lock Screen-widget, Siri en AirPlay.
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20