Markten:
Markten inladen...

DONDERDAG 02 JUL

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Apple begint later met massaproductie iPhone 12

Logo Business AM
Tech

29/04/2020 | Florian Callens | 4 min leestijd

Isopix

Apple begint later met massaproductie van de iPhone 12-serie. Het bedrijf maakt deze beslissing omdat de impact van het coronavirus op de toeleveringsbedrijven te groot is. Daarom wordt de productie met een maand uitgesteld. Dat meldt The Wall Street Journal.

8AM Tech

In het nieuws: Het coronavirus blijft Apple zwaar treffen en lijkt nu ook de massaproductie van de iPhone 12-modellen in de war te sturen.

De details: Door de uitbraak van het nieuwe coronavirus eind vorig jaar heeft de productieketen van Apple in China veel vertraging opgelopen. Dat zorgt er ook voor dat de massaproductie van de iPhone 12-toestellen nu uitgesteld wordt.

  • Apple is voor een groot deel van de onderdelen van iPhones afhankelijk van fabrikanten in China, vaak dicht bij de getroffen regio Hubei.
  • Kort na de uitbraak van het nieuwe coronavirus moesten die fabrieken verplicht sluiten. Toen ze weer mochten opstarten, was dat met de nodige, beperkende voorzorgsmaatregelen.
  • Dat alles zorgde al snel voor geruchten over vertragingen bij de productie van iPhones.
  • Ook de pas voorgestelde iPhone SE kwam er later dan verwacht.

Wat is het gevolg? Het is voor Apple niet ongewoon dat er in het begin (al dan niet bewust) schaarste is van een nieuw model iPhone. Mogelijk is dat nu opnieuw het geval voor de iPhone 12-reeks.

  • Doorgaans onthult Apple de nieuwe versie van de iPhone in september. Dat lijkt ook nu weer het geval te zullen zijn.
  • Tussen juli en september zal Apple proberen om een zo groot mogelijke stock aan te leggen van de nieuwe iPhone 12-reeks.
  • Toch lijkt de kans groot dat er in de eerste maanden wereldwijd tekorten zullen zijn van bepaalde versies van die nieuwe modellen.
  • De kans bestaat ook dat Apple beslist om de focus te leggen op bepaalde modellen en andere versies enkele maanden later uitbrengt. In het verleden deed het dat nog met onder andere de iPhone X uit 2017 en de iPhone XR uit 2018. Ook toen waren er problemen om bepaalde onderdelen snel genoeg te kunnen maken.
  • Volgens de geruchten komen er vier versies van de iPhone 12. De kans bestaat dus dat die niet allemaal direct te koop zullen zijn.
  • Daarbij lijkt het voor de hand te liggen dat het meest vernieuwde modellen hetgeen is dat zal uitgesteld worden. Apple lijkt namelijk te werken aan een nieuw design, een nieuwe camera en zou ook voor het eerste 5G willen introduceren.
8AM Tech

Source: 8AM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘Een politicus die in 2021 aan de macht komt, gaat naar een feestje dat afgelopen is. Er valt niets anders meer te doen dan de afwas.’

Denker Yuval Harari
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Yuval Harari

‘Een politicus die in 2021 aan de macht komt, gaat naar een feestje dat afgelopen is. Er valt niets anders meer te doen dan de afwas.’

Denker Yuval Harari
Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen.’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

‘De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.’

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

‘Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.’

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

‘Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.’

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Logo Business AM

Business AM | Stocks