App om ongevallen aan te geven kan nu door alle betrokken partijen gebruikt worden

De app Crashform, die bijna drie jaar geleden door de verzekeringssector werd gelanceerd om de aangifte van ongevallen te vergemakkelijken, kan voortaan door alle betrokken partijen worden gebruikt.

In het verleden kon de ongevalsaangifte maar op één smartphone worden gedaan. ‘Nu kan dat voor beide bestuurders. Dit moet het gebruik van de app een boost geven’, verwacht sectororganisatie Assuralia.

Tijdswinst voor verzekerde en verzekeraar

Het gebruik van de app bij de aangifte van een ongeval leidt tot heel wat tijdswinst, zowel voor de verzekerde als voor de verzekeraar. Het verkleint ook het risico op fouten of onvolledige informatie. Maar toch was het gebruik erg bescheiden. Assuralia-woordvoerder Wauthier Robyns heeft het over ‘enkele duizenden effectieve dossiers’ op zo’n 450.000 schadegevallen per jaar.

Het feit dat de aangifte slechts door één partij kon worden gedaan, terwijl bij een ongeval doorgaans meerdere partijen zijn betrokken, verklaart waarschijnlijk het beperkte gebruik.

App eerst uittesten

Assuralia raadt automobilisten aan de app alvast te installeren en al eens uit te proberen, voor men effectief een ongeval heeft gehad. De startpagina van de app heeft een demo-knop die toelaat om de toepassing reeds te verkennen.

Een aantal vragen verduidelijken ook wat precies de bedoeling is van elke stap bij de digitale aangifte. ‘Zo krijg je alvast wat vertrouwen in het gebruik ervan op het moment dat je als bestuurder bij een aanrijding betrokken bent’, klinkt het. Bepaalde verzekeringsgegevens kan men ook op voorhand al invullen.

Elk jaar is één bestuurder op de zestien in ons land betrokken bij een verkeersongeval.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20