Antwerpen lanceert met Operatie Nachtwacht ‘grootste Antwerpse veiligheidsoperatie in 20 jaar’

Het is Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) menens in de strijd tegen drugs in zijn stad. Hij lanceert Operatie Nachtwacht, ‘de grootste veiligheidsoperatie in Antwerpen in 20 jaar’.

Antwerpen wordt al een tijd geteisterd door drugscriminaliteit. De afgelopen maanden ontploften er regelmatig granaten in de districten Deurne, Borgerhout en Ekeren. De Wever hield zich lang op de vlakte over de drugsoorlog, maar nu zet hij toch het groot geschut in.

‘Onze grote angst is dat er onschuldige slachtoffers zouden vallen’, zegt hij aan de openbare omroep VRT. ‘Daar zijn we recent zeer goed weggekomen en dat is een belangrijke wake-up call geweest.’ Bij vorige acties volgde de politie steeds de zaken op, ‘maar aangezien de recente incidenten van een aard en orde zijn die we nog nooit hebben gezien, zal onze respons dat ook zijn’, klinkt het.

Meer patruilles

Er worden extra wijkteams ingezet voor buurtonderzoek en er komen extra patrouilles, vooral dan ’s nachts. Er zullen ook meer gepantserde voertuigen te zien zijn in het straatbeeld en straten kunnen worden afgesloten als de politie vermoedt dat er iets te gebeuren staat.

De operatie gaat vrijdagavond van start en duurt al zeker een paar maanden. ‘Zo lang als nodig’, zegt korpschef Serge Muyters aan de VRT.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20