Antwerp Airport heeft belangrijk groeijaar op zijn actief

Luchthaven Antwerp Airport heeft het voorbije jaar 239.500 passagiers ontvangen. Dat vertegenwoordigde een stijging met 63 procent tegenover het jaar voordien. Tegelijkertijd kon worden opgetekend dat de trafieken zich inmiddels hebben hersteld tot 79 procent van het niveau dat vier jaar geleden, voor de uitbraak van de coronapandemie, werd gerealiseerd. Dat heeft Eric Dumas, chief executive van Antwerp Airport, gemeld.

 “Antwerp Airport heeft een uitstekend jaar achter de rug”, benadrukte Eric Dumas. “Na twee uitzonderlijke en moeilijke jaren kon er eindelijk van een terugkeer naar een volledige activiteit gewag worden gemaakt.”

Uitstekende cijfers

“De luchthaven kan dan ook uitstekende passagierscijfers en een uitmuntende bezettingsgraad over het hele jaar optekenen”, merkte Dumas op. “Tussen april en augustus verwelkomde de luchthaven zelfs hetzelfde aantal passagiers als vier jaar geleden. Die cijfers maken duidelijk dat er weer zorgeloze verplaatsingen konden worden gegarandeerd.”

In september en oktober was de luchthaven gedurende vijf weken gesloten voor de renovatie van de landingsbaan. “Die werken waren noodzakelijk om vliegtuigen ook de volgende jaren veilig te laten landen en opstijgen”, betoogde de chief executive nog.

“Deze ingrepen zijn essentieel voor de toekomst van de luchthaven. Antwerp Airport zal de volgende jaren van deze investeringen profiteren. Zonder de tijdelijke sluiting zouden we echter nagenoeg evenveel passagiers hebben kunnen tellen als vier jaar geleden. We zijn dan ook bijzonder tevreden en kijken met veel vertrouwen uit naar het nieuwe jaar.”

Zakenluchtvaart

Antwerp Airport wil tegen het midden van dit decennium meer dan 310.000 passagiers per jaar ontvangen. “De lancering van de route naar Bolzano met SkyAlps en de herstart van de vluchten naar London City met Luxair moeten daartoe een bijdrage leveren”, verduidelijkte Dumas.

“Ook de grotere en zuinigere toestellen die TUI fly dit jaar in gebruik neemt, moeten ervoor zorgen dat nog meer reizigers via Antwerpen kunnen vertrekken. Verder blijft Antwerp Airport inzetten op de verdere ontwikkeling van routes. De luchthaven hoopt verder bijkomende vliegtuigmaatschappijen te kunnen overhalen om Antwerpen in hun lijst bestemmingen op te nemen.”

Bij de zakenluchtvaart realiseerde Antwerp Airport vorig jaar een nieuw record. “Het aantal zakenvluchten steeg met 30 procent tegenover het jaar voordien”, betoogde Dumas daarbij. “Maar ook in vergelijking met vier jaar geleden was er sprake van een toename met 13 procent.”

“De markt heeft zich na de coronapandemie snel hersteld. Dankzij bedrijven zoals FlyingGroup, ASL Group en The Aviation Factory bloeit de zakelijke luchtvaart in Antwerpen als nooit voordien. Deze groeicijfers bewijzen eens te meer dan Antwerp Airport een belangrijke zakenluchthaven is.”

Dit jaar kunnen reizigers vanuit Antwerpen naar elf bestemmingen vliegen. Deze bestemmingen worden door de maatschappijen TUI fly, ASL Fly Executive, SkyAlps en Luxair aangeboden.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20