Amerikanen mikken op 3 Europese bestemmingen om hun internationaal zomerseizoen te redden

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines opent drie nieuwe routes op Europese bestemmingen. Op die manier wil United Amerikanen die bereid zijn internationaal te vliegen warm maken voor het Europese zomerseizoen.

De luchtvaartmaatschappij start in juli met vluchten naar Dubrovnik, Athene en Reykjavik. United zal dagelijks naar Griekenland en IJsland vliegen en drie keer per week naar Kroatië. De Amerikaanse carrier zal tot 3 oktober op de drie voormelde routes vliegen.

United zegt deze drie bestemmingen te hebben geselecteerd omdat ze Amerikaanse reizigers toelaten die voldoen aan de lokale pandemiebeperkingen. De luchtvaartmaatschappij heeft nooit eerder op die routes gevlogen.

Reykjavik

Ook Delta Air Lines nam Reykjavik vorige maand al in haar aanbod op. Het eiland had aangekondigd dat het bezoekers die volledig zijn gevaccineerd tegen het coronavirus vanaf mei zou verwelkomen. In de Europese Unie gelden nog steeds strenge grensbeperkingen om de verspreiding van het Covid-19 virus en verschillende varianten daarvan tegen te gaan.

Het internationale luchttransport blijft tot op vandaag een fractie van wat het pre-covid was. In maart bleven de internationale reisvolumes 76% onder het niveau van 2019, blijkt uit berekeningen van Airlines for America, de lobbygroep van de industrie. 

De nieuwe routes van United kunnen alvast op veel interesse rekenen. Zoekopdrachten voor vluchten naar Kroatië, Griekenland en IJsland gingen op de website van het bedrijf vorige maand ruim 61% hoger.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20