Amerikaanse Universiteit van Cincinnati gaat lesgeven over Bitcoin en andere cryptomunten

Crypto zal bij de start van het nieuwe academiejaar op het curriculum van de Universiteit van Cincinnati staan. De in de Amerikaanse staat Ohio gevestigde universiteit zal twee nieuwe programma’s lanceren, die digitale valuta en nieuwe financiële technologieën bestuderen.

Naarmate crypto steeds populairder wordt en als een legitiem alternatief voor traditionele activa wordt gezien, raken onderwijsinstellingen steeds meer geïnteresseerd in het digitale fenomeen. De Universiteit van Cincinnati lanceert daarom twee nieuwe programma’s, die studenten zullen onderwijzen over cryptovaluta, zoals Bitcoin, en andere digitale financiële technologieën.

“Onze studenten zullen praktijk- en ervaringsgericht onderwijs krijgen. Ze zullen leren hoe ze crypto moeten beheren en hoe dergelijke activa onze economie beïnvloeden. Hiermee positioneert onze universiteit zich als de regionale leider en als een van de topuniversiteiten op nationaal niveau op het gebied van crypto”, zegt decaan Marianne Lewis.

Daarnaast komt er een speciaal laboratorium, waar de universiteit samen met het bedrijf Ledger onderzoek gaat uitvoeren. Het lab zal ook een eigen “crypto mining rig” hebben, waarmee het zelf crypto gaat minen

Pal Debashis, als professor verbonden aan de universiteit, zegt dat het belangrijk is om een cursus over crypto aan te bieden, omdat het studenten beter voorbereidt op de arbeidsmarkt. “Studenten zullen onmiddellijke en relevante kennis ontwikkelen over de snel groeiende digitale activa-industrie”, zei hij. 

Gemarginaliseerde gemeenschappen

De belangstelling voor onderwijs op het gebied van crypto neemt de laatste tijd toe, omdat de digitale markt kansen biedt om te innoveren en experimenteren. Voorstanders zien vooral mogelijkheden voor gemarginaliseerde gemeenschappen, omdat het investeren in crypto simpel en laagdrempelig is. 

Om deze gemeenschappen te helpen toegang te krijgen tot crypto, hebben rapper Jay-Z en medeoprichter van Twitter Jack Dorsey, hun kracht gebundeld om de Bitcoin Academy te financieren. Dat is een programma voor bewoners van wooncomplexen in het stadsdeel Brooklyn in New York, waar de rapper is opgegroeid.

Onderwijl hebben ook andere onderwijsinstellingen hun interesse getoond in crypto. Zo kondigde afgelopen mei de Bentley University in de Amerikaanse staat Massachusetts aan dat het collegegeld in Bitcoin, Ethereum en USD Coin begon te accepteren.

(kg)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20