Amerikaanse S&P 500 sluit week af met beste prestatie sinds 1974

De Amerikaanse aandelenbeurzen sluiten ook donderdag met winst af, nadat de Federal Reserve meer details vrijgaf over bijkomende steunmaatregelen voor de economie.

De Dow Jones sluit de week af met een winst van 280 punten of 1,2 procent, terwijl de S&P 500 ruim 1,3 procent hoger eindigt. Daarnaast moet de techbeurs Nasdaq genoegen nemen met een winst van 0,4 procent. Morgen zijn de beurzen gesloten omdat dan in de VS Goede Vrijdag wordt gevierd.

De 3 grootste beurzen beleefden een uitstekende week en noteren zonder onderscheid alle meer dan 10 procent hoger dan maandag. De S&P 500 kent zijn beste week sinds 1974 en sluit de week af met een winst van 12,3 procent. Ook de Dow noteert nu 30% boven zijn dieptepunt van 23 maart, maar incasseert sinds begin dit jaar nog altijd een verlies van 17 procent.

Eerder vandaag raakte bekend dat de FED een reeks maatregelen doorvoert om de Amerikaanse economie door de coronacrisis te loodsen. Het gaat alles bij elkaar om zo’n 2.300 miljard dollar extra hulp. Dat gebeurt via programma’s om onder meer kleine en middelgrote bedrijven en lokale overheden aan leningen te helpen.

Zulke maatregelen zijn nodig, want de coronacrisis heeft het aantal werklozen in het land op 2 weken tijd boven de 14 miljoen gekatapulteerd. 10 procent van de Amerikanen is sinds het begin van de crisis zijn job kwijtgespeeld.

Olie gaat nog maar eens 6,6 procent lager en noteert nu tegen 23,43 dollar per vat. Goud klimt net geen 3 procent hoger en kost nu 1.733 dollar per ounce. De euro gaat 0,7 procent hoger en kost nu 1,09 dollar. De bitcoin is stabiel en kost donderdagavond 7.258 dollar, een verlies van 1 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20