Markten:
Markten inladen...

WOENSDAG 01 APR

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Amerikaanse oliebedrijven hebben nauwelijks interesse voor nieuwe boorvergunningen

Logo Business AM
Economie

25/03/2020 | Marc Horckmans | 3 min leestijd

De veilingen moeten de binnenlandse productie van fossiele brandstoffen maximaliseren. - Keith Srakocic/AP

Een veiling van nieuwe boorvergunningen voor producenten van olie en gas in de Amerikaanse staten Wyoming, Nevada en Montana heeft slechts weinig belangstelling gewekt. In totaal werd voor een gebied van 78.300 hectare aan boorvergunningen geveild, maar op amper 40 procent van de terreinen volgde uiteindelijk een bod.

Bovendien bleven ook de geboden prijzen ver onder de verhoopte niveaus. De lage olieprijzen hebben de interesse in nieuwe projecten gevoelig doen inkrimpen.

Stimulans

In totaal werden voor 3,3 miljoen dollar biedingen ingediend. Wyoming was verantwoordelijk voor 99 procent van de ontvangsten. Wyoming is in de Verenigde Staten de belangrijkste regio voor de productie van gas op federale terreinen. Op het gebied van olieproductie staat Wyoming op de tweede plaats.

‘Maar ook daar bleven de biedingen aan de bescheiden kant,’ aldus het persbureau Reuters. ‘Een groot gedeelte van die terreinen werden voor de minimumprijs van ongeveer 4,5 dollar per hectare toegewezen. De gemiddelde prijs was ongeveer 95 dollar per hectare. Dat was minder dan de helft van de gemiddelde opbrengsten die vorig jaar bij veiling in Wyoming werden gehaald.’

‘Booractiviteiten op federale terreinen vormen een cruciaal onderdeel van het beleid van de Amerikaanse president Donald Trump om de binnenlandse productie van fossiele brandstoffen te maximaliseren,’ aldus Reuters. ‘Maar de industrie verkeert in een crisis. Sinds het midden van de maand februari hebben de Amerikaanse olieprijzen nagenoeg een halvering gekend tot ongeveer 24 dollar per vat.’

Uitstel

Sommige partijen had de Amerikaanse regering opgeroepen om de verkoop uit te stellen tot een betere opbrengst verwacht kon worden. ‘In deze omstandigheden kan de Amerikaanse belastingbetaler onmogelijk verwachten een degelijke opbrengst van de veilingen krijgen,’ aldus de Taxpayers for Common Sense en de Conservatives for Responsible Stewardship.

Het Bureau of Land Management (BLM) stelde echter geen uitstel te overwegen. Eerder deze maand hadden ook al veilingen van vergunningen in de Golf van Mexico en Utah opmerkelijk bescheiden opbrengsten opgeleverd.

Source: Reuters


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton