Amerikaanse Big Tech stoomt door naar ruim 7.000 miljard dollar beurswaarde

Big Tech zet zijn verbluffende klim op de beurs verder. De vijf grote Amerikaanse techreuzen – Apple, Amazon, Microsoft, Google en Facebook – zijn samen intussen ruim 7.300 miljard dollar waard, of dik 2.000 miljard meer dan in januari.

Apple: 2.149 miljard dollar

Apple doorbrak recentelijk de magische grens van 2.000 miljard dollar beurswaarde. Het aandeel won in het voorbije jaar 145 procent aan waarde, ruim een verdubbeling dus.

Amazon: 1.669 miljard dollar

Het aandeel-Amazon steeg met 90 procent in het voorbije jaar en met 82 procent sinds januari. Het e-commercebedrijf van stichter Jeff Bezos is een van de grote winnaars van de coronacrisis.

Microsoft: 1.651 miljard dollar

Microsoft is qua beurswaarde ongeveer even groot als Amazon. Het aandeel staat 61 procent hoger tegenover een jaar geleden. Met spanning kijken analisten uit naar een mogelijke TikTok-deal. Microsoft is kandidaat om minstens de Amerikaanse activiteiten van de razend populaire tienerapp over te nemen.

Google: 1.096 miljard dollar

De beurskoers van Google steeg ‘slechts’ met circa 20 procent in het voorbije jaar. Dat is een groeiritme waar veel bedrijven van dromen, maar wel beduidend trager is dan de rest van de Amerikaanse techreuzen.

Facebook: 824 miljard dollar

Wordt Facebook het volgende lid van de ‘1 trillion club’, bedrijven met meer dan 1.000 miljard dollar beurswaarde? Zijn beurskoers won dit kalenderjaar al 59 procent, waardoor de kaap van 800 miljard alvast al is overschreden.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20