Amerikaanse beurzen sluiten opnieuw met positieve cijfers

De Amerikaanse beurzen zetten donderdag hun vooruitgang van de dag voordien verder. De beleggers reageerden positief op een aantal goede kwartaalcijfers, terwijl ook de hoop op een nieuwe stimulans voor de Amerikaanse economie levendig blijft. Tenslotte lijkt ook een eventueel presidentschap voor Joe Biden een aantal beleggers positief te stemmen.

De Dow Jones en de S&P 500 stegen beide 0,5 procent, terwijl de Nasdaq een winst van 0,2 procent liet melden. De grootste vooruitgang werd geboekt in de banksector. JPMorgan Chase en Morgan Stanley wonnen respectievelijk 3,5 procent en 2,8 procent. Ook Citigroup ging 2,2 procent vooruit.

Economische steun

Een akkoord tussen democraten en republieken over economische steun tegen de impact van de coronacrisis blijft tot de mogelijkheden behoren, al moeten duidelijk een aantal cruciale punten, onder meer over de financiering van het plan, nog worden behandeld.

Daarna konden ook een aantal bedrijven positief nieuws melden. Autobouwer Tesla presenteerde voor het vijfde kwartaal op rij winstcijfers. Elon Musk, topman van Tesla, zei bovendien dat het bedrijf volgend jaar start met de productie in Brandenburg (Duitsland) en Austin (Texas). Het aandeel van Tesla won 0,8 procent. Ook Coca-Cola kon na een positief kwartaalrapport een stijging met meer dan 1 procent melden.

Goldman Sachs schikte een fraudekwestie in Maleisië met de Amerikaanse justitie voor een bedrag van meer dan 2,3 miljard dollar. Daarmee wordt een verdere vervolging in de Verenigde Staten vermeden. Het aandeel van de bank steeg met meer dan 1 procent.

McAfee

Daarnaast meldde het biotechnologiebedrijf Moderna dat de werving van de deelnemers voor een onderzoek naar een nieuw coronavaccin met succes is afgerond. Dat leverde het bedrijf een winst van bijna 4 procent op. Het digitale beveiligingsbedrijf McAfee leed daarentegen op de eerste dag van zijn nieuwe beursnotering een verlies van ongeveer 6,5 procent.

Een aantal beleggers beginnen ook voordelen te zien in een verkiezing van Joe Biden als volgend president van de Verenigde Staten. Anderen vrezen echter voor een ongunstig fiscaal beleid.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20