Amerikaanse beurzen openen negatief

Op 1 mei zijn de Amerikaanse beurzen negatief uit de startblokken geschoten. De Dow Jones zakte 1,5 procent bij opening. Vooral Amazon valt klappen nadat het gisteren aankondigde geen winst te verwachten in het volgende kwartaal.

Op de Amerikaanse beurzen gaat de dag slecht van start. De Dow Jones zakte 1,5 procent. De S&P 500 en NASDAQ volgden van nabij, met beiden ook een verlies van rond de 2 procent.

Apple en Amazon

Het aandeel van Apple deed het best goed, de inkomsten lagen hoger dan verwacht. De groei van het bedrijf blijft echter vlak jaar op jaar. Over het volgende kwartaal durfde Apple geen uitspraken doen. Door corona levert het bedrijf alvast minder iPhones af en de beurs rekende het bedrijf van Tim Cook daarop af. Het aandeel verhandelde 1,3 procent lager dan op donderdag.

Amazon, die andere techgigant, zag de aandelen met bijna 5 procent zakken. Het bedrijf van Bezos deelde gisteren mee dat het alle winst uit het tweede kwartaal aan maatregelen om de impact van het coronavirus te beperken, zal besteden.

Beste maand

Het is niet allemaal slecht nieuws. De S&P 500 had de beste maand in dertig jaar achter de rug. De index steeg met meer dan 12 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20