Amerikaanse beurs zakt voor vierde dag op rij na nieuwe desastreuze werkloosheidscijfers

De Amerikaanse beurzen openen, net als in Europa, allemaal met verlies. De Dow Jones en de S&P500 beginnen de dag allebei ongeveer 1 procent lager, de technologiebeurs Nasdaq houdt het bij 0,6 procent.

Aan de basis van het pessimisme liggen nieuwe cijfers over de Amerikaanse werkloosheidsaanvragen, die vlak voor de beursopening werden bekend gemaakt. Vorige week vroegen 3 miljoen Amerikanen een uitkering aan. Sinds het begin van de coronacrisis zijn er al 36 miljoen nieuwe werklozen in de VS. Dat is de snelste stijging ooit.

Dat komt uiteraard de Amerikaanse economie niet ten goede en het hoeft dus niet gezegd dat beleggers daar niet gelukkig van worden. Jerome Powell, de voorzitter van de centrale bank, bracht gisteren al de neerslachtige boodschap dat ‘de recessie nog lang kan duren’. Een recessie is een opeenvolging van twee kwartalen van negatieve groei.

Woensdag sloot de Dow Jones 2,2 procent lager, de S&P500 verloor 1,8 procent en de Nasdaq ging 1,6 procent lager. Sinds maandag verloren ze al gemiddeld 5 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20